Rukomet

Lino Červar skratio popis na 18 imena, Šušnja otpao, ostaje Jaganjac

Branimir Korać • utorak, 08.01.2019.
Lino Červar skratio popis na 18 imena, Šušnja otpao, ostaje Jaganjac
Foto: FaH

Lino Červar skratio je popis za Svjetsko prvenstvo za još jedno ime. Leon Šušnja trenutno nije na listi putnika za Svjetsko prvenstvo, a u konkurenciji se nalazi 18 imena...

Lino Červar objavio je imena putnika na Svjetsko prvenstvo u Njemačku i Dansku. Červar je na popisu ostavio 18 imena, dvojica igrača bit će u statusu zamjene, a s kojih 16 će ući u dvoboj protiv Islanda, znat će se najkasnije u petak ujutro kada reprezentacije trebaju prijaviti 16 imena.

S popisa od 21 igrača koji su odrađivali pripreme u Poreču prvo su otpali Filip Ivić i Luka Šebetić, očekivalo se da će Červar odmah objaviti imena 16 igrača, ali odlučio se za njih 18.

Danas je otpao Leon Šušnja, pivot PPD Zagreba koji bi gotovo sigurno bio na popisu od 16 igrača s obzirom da Červar ističe njegovu veliku važnost u fazi obrane. Kako Šušnja ne može, na popisu ostaje Halil Jaganjac, a izbornik ističe da će se pratiti stanje sa Šušnjom i ako se oporavi, bit će napravljena zamjena.

Izbornik dodaje da je vrlo zadovoljan reakcijom svih igrača, a posebno onih koji su na kraju prekriženi, no shvatili su njegova razmišljanja i nitko nije uvrijeđen.

Najveća gužva je na problematičnoj poziciji lijevog vanjskog gdje bi Slišković trebao biti prvi izbor, tu je ostao Jaganjac kojeg bi u slučaju oporavka trebao zamijeniti Šušnja, Damir Bičanić koji je tek naknadno priključen te Alen Blažević isključivo zbog obrane.

Koja će dvojica otpasti uoči prvog susreta, ostaje za vidjeti, no kandidata je nekoliko i sve ovisi o Červarovoj taktičkoj zamisli.

Vratari: Marin Šego, Ivan Stevanović

Lijeva krila: Manuel Štrlek, David Mandić

Desna krila: Zlatko Horvat, Ivan Vida

Pivoti: Željko Musa, Marin Šipić, Krešimir Kozina

Lijevi vanjski: Damir Bičanić, Ivan Slišković, Halil Jaganjac, Alen Blažević

Srednji vanjski: Domagoj Duvnjak, Luka Cindrić, Igor Karačić

Desni vanjski: Luka Stepančić, Jakov Vranković

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!