Nogomet

Oreščanin: "Stali smo iza ove momčadi koja ima svojih vrlina i mana"

Petar Jenjić • utorak, 08.01.2019.
Oreščanin: "Stali smo iza ove momčadi koja ima svojih vrlina i mana"
Foto: FaH

Trener Hajduka Siniša Oreščanin održao je press konferenciju uoči puta njegove momčadi u Tursku na pripreme. Na put će krenuti 30-ak igrača, a Oreščanin se posebno osvrnuo na ponude koje stižu u klub ističući kako je to znak dobrog rada Akademije...

Nogometaši Hajduka sutra putuju u Tursku gdje ih čeka 16 dana priprema i pet prijateljskih utakmica. Trener Siniša Oreščanin najavio je pripreman period gdje vodi 30-ak igrača od kojih će se svaki imati priliku nametnuti.

"Pet je treninga iza nas, mlade smo igrače priključili kroz pripremni period kao što smo i govorili. Na njih Hajduk u budućnosti najozbiljnije računa. U Turskoj smo 16 dana, imamo pet protivnika, a na pripreme ćemo voditi 30-ak igrača da bismo mogli to raspodijeli što se tiče opterećenja. Šest tjedana je optimalan period za pripremu, mislim da ćemo uspjeti na najbolji način napraviti neke stvari kako bismo bili spremni za borbu u Osijeku."

Dosta se piše o eventualnim dolascima i odlascima igrača u zimskom prijelaznom roku.

"Kako se kraj prijelaznog roka bliži, na kraju se nalaze rješenja. Želimo naći nositelje u linijama koje je sportski direktor rekao i sve je uvijek u vidu platežne moći. Želimo to malo smanjiti. Onaj tko vrijedi, taj košta, mi tražimo igrače ispod radara."

Trebat će znati uskladiti situaciju da momčad mora biti jeftinija, a bolja.

"Svi se imaju pravo nametnuti i to gledam kao izazov. Onaj koji se neće moći nametnuti moći će igrati za B momčad. Ponude koje dolaze za mlade igrače potvrda su sustavnog rada Akademije, no to će se još vidjeti, dolazit će ih sve više. Shvatili smo to kao izazov i veselimo se tomu."

Dovodit će se igrači na deficitarnim pozicijama.

"Naravno da bi željeli stopera koji je dobar u građenju igre, da je konstantan u svim fazama. Volio bih polivalentnog napadača, ali jedno su moje želje, a drugo mogućnosti. Morat ćemo to raspodijeliti, mislim da to što sam rekao puno košta. Radimo s onim što imamo, ali od prvog dana moj stožer i ja vjerujemo u proces i trening. Stali smo iza ove momčadi koja ima svojih vrlina i mana. Najprije ćemo pokušati podići njihove kvalitete, a tko dođe da nam bude dodatna vrijednost."

Oreščanin je najavio kako je cilj za nastavak sezone i Europa i razvijanje mladih igrača.

"I jedno i drugo. Sigurno ćemo se pokušati ušuljati u Europu, ali cilj nam je razvijati cijelu momčad. Već razgovaramo i imamo opcije što napraviti u šestom mjesecu. Nije cilj sam razvijati mlade igrače već i starije koji će biti zanimljivi na tržištu."

Što se tiče zdravstvenih problema u Tursku neće ići Beširović koji je u fazi oporavka. Manje probleme imaju Borja, Ismajli, Bradarić i Juranović, kao i Posavec, ali će svi ići na pripreme.

Osvrnuo se i na statu otpisanih igrača: Šehića, Memolle, Filipa i Saida.

"Oni će trenirati s B momčadi, vidjet ćemo kako će krenuti prijelazni rok, ali ne bi bilo ozbiljno da na njih računamo za Osijek", zaključio je Oreščanin.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!