Košarka

Josip Sobin vrlo dobar, Anwilu ipak poraz, Buva do važne pobjede u Strasbourgu

Branimir Korać • utorak, 08.01.2019.
Josip Sobin vrlo dobar, Anwilu ipak poraz, Buva do važne pobjede u Strasbourgu
Foto: FaH

Utorak je donio susrete desetog kola Lige prvaka košarkaša, a situacija u skupinama polako se počinje raspletati što se tiče prolaza...

Dvojica hrvatskih internacionalaca nastupili su danas u Fibinoj Ligi prvaka. Posebno dobro odigrao je Josip Sobin, no njegov Anwil upisao je domaći poraz od Avellina 72:62.

Za Anwil ovaj poraz znači i udaljavanje od play-offa Lige prvaka. Da bi tamo došao, potrebno mu je dramatično podizanje kvalitete igre u narednim kolima.

Avellino s druge strane učvršćuje drugu poziciju na ljestvici i teško će ga nešto izbaciti iz doigravanja. Kvalitetu za to posjeduje i vrlo je blizu tome da se pridruži Murciji koja je uvjerljivo vodeća i gotovo sigurno će u osminu finala.

Sobin je odradio 30 minuta i za to vrijeme upisao 16 poena, sedam skokova i dvije asistencije uz šut 7/12 za dva poena i 2/2 s linije slobodnih bacanja. Najefikasniji bio je Caleb Green koji je Talijane predvodio sa 17 poena.

Do vrlo važne pobjede stigao je Bešiktaš koji je u gostima bio bolji od Strasbourga sa 69:64 i tako došao do pete pobjede i drži graničnu četvrtu poziciju.

Prvo ime susreta bio je iskusni Jason Rich koji je predvodio Bešiktaš s 28 poena dok mu je društvo pravio Ivan Buva koji je za 29 minuta ubacio 12 poena (3/7 za dva, 1/3 za tri, 3/8 slobodna) te tome dodao pet skokova.

Liga prvaka, deseto kolo:
Anwil - Avellino 62:72
Nymburk - Lietkabelis 78:71
PAOK - Hapoel Holon 92:77
Bamberg - AEK Atena 77:73
Fribourg - Tenerife 66:72
Fuenlabrada - Dijon 59:73
Strasbourg - Bešiktaš 64:69
Venezia - Opava 102:81

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!