Vodeni sportovi

Mladost gostuje kod neporaženog Juga, Jadran na teškom zadatku kod Olympiakosa

Jan Šneler • srijeda, 09.01.2019.
Mladost gostuje kod neporaženog Juga, Jadran na teškom zadatku kod Olympiakosa
Foto: FaH

U šestom kolu vaterpolske Lige prvaka, očekuje nas veliki hrvatski derbi između Juga i Mladosti, dok splitski Jadran ide u goste kod jakog Olympiakosa...

Nakon nešto više od tri tjedna pauze, nastavlja se natjecanje u vaterpolskoj Ligi prvaka. Skupina B je ona koja najviše zanima hrvatske navijače, a u šestom kolu večeras možemo pratiti sva tri hrvatska predstavnika.

Jasno, najviše pažnje usmjereno je prema dvoboju Juga i Mladosti. Uzbudljivi su postali ogledi dva najveća hrvatska kluba i to prvenstveno jer je nakon dosta vremena Mladost konačno složila sjajnu momčad. Momčad nema više opterećenja dugovima, neisplatama plaća i sličnim nesportskim razlozima. Što se tiče Jugaša, oni su iz godine u godinu jaki i konstantni.

Podatak da su neporaženi, na prvom mjestu, s praktički jednom nogom na Final Eight turniru, govori o njihovoj snazi. Mladost se isto nada ulasku u to elitno društvo, no dobar početak i osam osvojenih bodova nije dovoljno. Žapci moraju pobjeđivati najbolje i otkinuti neki bod favoritima. Priliku za to će imati i večeras u Gružu, iako ne treba pretjerano isticati kako je Jug favorit.

Očekuje nas sigurno uzbudljiva utakmica, a da budemo malo bezobrazni, za hrvatski vaterpolo sigurno bi bilo bolje da Mladost slavi. Jug bi s porazom ostao na prvom mjestu jer je uvjerljivo najjača momčad skupine, dok bi Mladost pobjedom dobila više od tri boda.

"Dva tjedna pauze je brzo prošlo i opet se sastajemo s protivnikom s kojim smo završili prošlu godinu. Moram reći da nas je poraz u finalu Kupa zabolio, jer se igralo za trofej kojeg nažalost nismo osvojili. No to je sada iza nas i u novoj godini se okrećemo novim izazovima. S Jugom se sastajemo u novom natjecanju, u Ligi prvaka. Dubrovčani su u tom natjecanju u puno komfornijoj situaciji, jer imaju sve pobjede, dok mi nastojimo “uloviti brod” koji će nas odvesti na završnicu. S naše strane ne može biti previše kalkulacija nego u svakoj utakmici moramo ići na pobjedu, pa tako i u Gružu", rekao je za službene stranice kluba trener Mladosti Zoran Bajić, a da ih ne očekuje lagan susret slaže se i ponajbolji igrač hrvatske reprezentacije i kapetan Juga Xavi Garcia.

"Nakon nekoliko dana odmora nastavljamo gdje smo stali. Zadnja utakmica prošle godine bila je protiv Mladosti i bila je jako teška i neizvjesna, uostalom kao i sve utakmice koje smo s njima igrali ove sezone. Međutim, imamo kvalitetu, odličnu kemiju u momčadi, a još igramo doma u Gružu i svakako ćemo te prednosti pokušati iskoristiti", istaknuo je kapetan Juga.

Što se tiče ogleda u Pireju, splitski Jadran nema velike šanse protiv moćnog Olympiakosa. Splićani imaju problema s ozljedama, nedostaje nekoliko važnih igrača i teško je očekivati neki bolji rezultat na tako teškom gostovanju. Kao što je rekao trener Jadrana Ivan Asić, Olympiakos je praktički reprezentacija Grčke pojačana odličnim imenima iz hrvatskog vaterpola (Josip Pavić, Andro Bušlje i Paulo Obradović). Sve osim teškog poraza i potopa bilo bi pozitivno za Jadran.

LEN Liga prvaka, 6. kolo:
Olympiakos - Jadran Split (19.00)
Jug - Mladost (19.00)

Rezultati by SofaScore

1. HVL, regularni dio

1Jadran Split 9149:56+9325
2Jug AO 9133:60+7325
3Mladost 9130:72+5821
4Primorje EB 9115:81+3418
5Solaris 994:90+415
6Mornar BS 992:88+412
7Medveščak 985:140-559
8POŠK 973:123-504
9KPK 960:144-844
10Zadar 968:145-770

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!