Rukomet

Danci tvrde kako je polufinale cilj, ali: "Bio je i u Hrvatskoj pa smo bili razočarani"

Branimir Korać • srijeda, 09.01.2019.
Danci tvrde kako je polufinale cilj, ali: "Bio je i u Hrvatskoj pa smo bili razočarani"
Foto: EPA

Danska kao domaćin Svjetskog prvenstva rukometaša neće se zadovoljiti prosječnim predstavama i pokušat će zaigrati na maksimumu te doći do vrha...

Casper Mortensen još je jedan Danac koji ističe kako je polufinale cilj, ali opet priznaje da je bio i u Hrvatskoj pa to Dance nije oduševilo.

"Vrijeme je za Svjetsko prvenstvo na našem tlu i to je nešto fantastično. Naš cilj je dohvatiti polufinale, a to nam je bio cilj i na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj. Tamo smo ga ostvarili, ali svejedno smo ostali razočarani nakon poraza od Švedske koja je imala dva fantastična vratara", ističe Mortensen.

Nakon ozljede Niclasa Kirkelokkea u reprezentaciju je pozvan Martin Larsen koji će debitirati na velikom natjecanju.

"Bit će to nevjerojatno iskustvo. U Royal Areni bit će 15 tisuća navijača i jedva čekam biti dio toga i steći takvo iskustvo" dodaje član Aixa.

Još jedan debitant je Nikolaj Oris koji ističe kako postoji pritisak, ali on je uvijek prisutan kada igrate za reprezentaciju.

"To je tako, pritisak je uvijek tu, posebno kada igrate na velikom natjecanju. Očekivanja su definitivno velika kako za sve, tako i za mene. Moramo pružiti sve od sebe i bit će u redu, to je samo rukometni meč, ne možeš bolje od nekog maksimuma."

Pritiska nema za iskusnog Hansa Lindberga koji je prošao puno toga kroz karijeru i predstavljat će mlađim igračima dobrog mentora.

"Moraju samo uživati, biti dio ovakvog događaja nešto je fantastično. Na kraju se sve svodi na to da izađete na teren i ispunite dogovoreno. Bitno je da odigramo jednako dobro kao što svi igramo u svojim klubovima."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!