Zimski sportovi

Danijel Kolombo: "Imamo tešku skupinu, ali nije tajna da nam je cilj prvo mjesto"

Sportnet, Branimir Korać • srijeda, 09.01.2019.
Danijel Kolombo: "Imamo tešku skupinu, ali nije tajna da nam je cilj prvo mjesto"
Foto: Davor Sajko

Mladi hrvatski hokejaši odrađuju posljednje pripreme za predstojeće IIHF U20 Svjetsko prvenstvo IIB (Zagreb, 15. do 21. siječnja 2019.). Unatoč zgusnutom rasporedu i brojnim natjecateljskim i studentskim obvezama igrača, glavni trener reprezentacije Danijel Kolombo uspijeva okupiti dečke i odraditi pripremni ciklus za nastup pred domaćom publikom.

U Ledenoj dvorani Doma sportova, u utorak 15. siječnja, u 20:00 sati imaju prvu utakmicu sa iznimno jakom Nizozemskom: „Nizozemci imaju jaku ekipu i uz nas i Srbiju su glavni konkurenti za osvajanje prvog mjesta. No, mi smo favoriti prvenstva i od toga ne bježimo, a cilj je osvajanje naslova i prelazak u viši rang“, najavio je Kolombo.

Uz Nizozemsku i domaćina Hrvatsku, na prvenstvu nastupaju i Srbija, Belgija, Meksiko i Izrael. Najveća nepoznanica je ekipa Izraela, a Kolomba je kvalitetom ugodno iznenadio Meksiko. „Teška je ovo skupina i svi smo nekako podjednaki, osim možda Izraela koji ipak nije na razini drugih. No, nikoga ne podcjenjujemo jer znamo da će svaka ekipa kad izađe na led, dati svoj maksimum“, zaključio je glavni trener Kolombo.

Konačni popis U20 reprezentativaca koji će nastupiti na SP, Kolombo će objaviti u četvrtak, 10. siječnja 2019.

Ulaz na sve utakmice SP-a je slobodan, a hrvatska reprezentacija prvenstvo otvara u utorak, 15. siječnja utakmicom sa Nizozemskom (20:00 sati).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!