Tenis

Svi nositelji poispadali u Aucklandu, Španjolac poražen u trosatnoj drami

Branimir Korać • četvrtak, 10.01.2019.
Svi nositelji poispadali u Aucklandu, Španjolac poražen u trosatnoj drami
Foto: EPA

Na ATP turniru u Aucklandu poznati su sudionici polufinala, a među njima nema nijednog preostalog. Noćas su eliminirana i posljednja dva...

Drugi nositelj turnira u Aucklandu Fabio Fognini upisao je poraz u četvrtfinalu od Philippa Kohlschreibera. Fognini je visoko poražen uz samo četiri osvojena gema čime je nastavio nizati poraze u mečevima protiv iskusnog Nijemca. Ovo mu je treći u nizu i to treći bez osvojenog gema.

U dvooju dvojice mladih igrača Cameron Norrie u dva seta eliminirao je Taylora Fritza. Norrie je odservirao 11 aseva i nije niti jednom izgubio svoj početni udarac dok je Fritz jednom dopustio break i nakon toga upisao poraz.

Prava drama odvijala se u dvoboju između Struffa i Carrena Buste koji je potrajao više od tri sata. U sva tri seta odluka je pala u tie-breaku, a Nijemac je iskoristio svoju tek šestu meč loptu. Carreno Busta imao je samo jednu. Struff je imao u trećem setu 5:4 i 0:40, nije to iskoristio, ali u 13. igri ipak je bio bolji.

U polufinalu je i Amerikanac Tennys Sandgren koji je u dva seta svladao Leonarda Mayera. Sandgren je i početkom prošle sezone bio u sjajnoj formi što mu je i donijelo sjajan nastup u Melbourneu i ulazak u četvrtfinale.

ATP Auckland, četvrtfinale:
Philipp Kohlschreiber (Njemačka) - Fabio Fognini (Italija, 2) 6:3, 6:1
Cameron Norrie (Velika Britanija) - Taylor Fritz (SAD) 7:6(3), 6:3
Jan-Lennard Struff (Njemačka) - Pablo Carreno Busta (Španjolska, 4) 7:6(5), 6:7(6), 7:6(7)
Tennys Sandgren (SAD) - Leonardo Mayer (Argentina) 6:3, 7:6(5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!