Rukomet

Lazarov: "Hrvatski rukometaši igraju puno bolje u reprezentaciji nego u klubovima"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 10.01.2019.
Lazarov: "Hrvatski rukometaši igraju puno bolje u reprezentaciji nego u klubovima"
Foto: EPA

Hrvatski protivnik u trećem kolu Svjetskog prvenstva bit će Makedonija, a Kiro Lazarov i ostali Makedonci prilično dobro poznaju Červara, ali i hrvatsku reprezentaciju...

Kiro Lazarov i dalje je prvo ime Makedonije te će i u Münchenu biti opasan. Međutim nije zadovoljan promjenom sustava natjecanja koji posebno njemu ne odgovara jer je izuzetno naporan i intenzivan.

"Dvije stvari ne idu nam u prilog, skupina nije lagana i sustav natjecanja je promijenjen. Pritom mislim da nas nakon prve faze natjecanja očekuje umjesto jedne nokaut utakmice nova skupina s tri ekstremno teška protivnika. Ako prođemo prvi krug, imat ćemo ukupno čak osam utakmica u 11-12 dana. U istom sastavu moramo igrati toliko puno utakmica u tako kratkom vremenu i još mijenjati i dvoranu i hotel."

Makedonija Svjetsko prvenstvo otvara protiv Japana, a Lazarov smatra kako bi to mogao biti i ključan dvoboj, pobjeda može podići Makedonce, a poraz bi djelovao negativno.

"Jako samo oprezan uoči početka Mundijala, najvažnije je da dobro krenemo i zato smatram da je dvoboj protiv Japana ključan. S dvije pobjede protiv Srbije podigli smo samopouzdanje što je jako bitno i moramo nastaviti u tom ritmu i protiv Japana. To je reprezentacija koja može stvoriti probleme, u rukomet u Japanu sve više investiraju i imaju sjajnog izbornika."

U trećem kolu Makedoniju očekuje dvoboj protiv Hrvatske.

"Lino Červar uvijek će biti upisan u povijest makedonskog rukometa. Sviđalo se to nekome ili ne, Lino je radio 24/7 deset godina u Metalurgu, stvorio je sustav i napravio puno za makedonski rukomet. On zna kako dišemo, mi znamo njega i vidjet ćemo kako će to izgledati na terenu. Teško je analizirati taj dvoboj jer koliko znam nikada nismo pobijedili Hrvatsku na velikom natjecanju. Ako gledamo individualno, Hrvati igraju puno bolje u reprezentaciji nego u klubovima, a generacija Balića, Vorija i Metličića bila je posebno opasna zbog te privrženosti reprezentaciji."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!