Nogomet

Australija lakoćom protiv Palestine, Kina i Južna Koreja upisali nove pobjede

Petar Jenjić • petak, 11.01.2019.
Australija lakoćom protiv Palestine, Kina i Južna Koreja upisali nove pobjede
Foto: EPA

Odigrane su još tri utakmice na Azijskom kupu, a na stopostotnom učinku ostali su Kina i Južna Koreja, dok je prvo slavlje na turniru upisala Australija...

Prvu pobjedu na Azijskom kupu upisala je Australija koja je nakon poraza od Jordana stigla do sva tri boda protiv Palestine. Klokani su slavili s 3:0 te današnjeg protivnika ostavili na diobi trećeg mjesta sa Sirijom.

Nakon prvog poluvremena Australija je imala dva gola prednosti. U vodstvo ju je doveo Jamie MacLaren u 18. minuti, da bi dvije minute kasnije pogodio Awer Mabil. Rezultat se nije promijenio sve do same završnice susreta, točnije 90. minute kada je Apostolos Giannou postavio konačnih 3:0.

Rezultati by SofaScore

Istim je rezultatom u skupini C do pobjede stigla Kina protiv Filipina koja je tako ostala na stopostotnom učinku. Kineze je u vodstvo doveo Wu Lei u 40. minuti, da bi se u 66. još jednom upisao u strijelce. Konačan rezultat postavio je Yu Dabao u 80. minuti.

Iz iste skupine dalje će ići i Južna Koreja koja je minimalno slavila protiv Kirgistana pa će tako u posljednjem kolu igrati protiv Kine za prvo mjesto. Pogodak vrijedan tri boda zabio je Min-Jae Kim u 41 minuti.

Rezultati by SofaScore

Azijski kup:
Palestina - Australija 0:3
Filipini - Kina 0:3
Kirgistan - Južna Koreja 0:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!