Tenis

Sjajan početak godine, Sofia Kenin do WTA titule u Hobartu

Petar Jenjić • subota, 12.01.2019.
Sjajan početak godine, Sofia Kenin do WTA titule u Hobartu
Foto: EPA

Sofia Kenin osvojila je svoj prvi WTA naslov u karijeri, u finalu Hobarta u dva je seta bila bolja od Anne Karoline Schmiedlove...

Drugi tjedan, druga titula - američkoj tenisačici Sofiji Kenin jako je dobro krenula nova teniska sezona. Nakon što je prošlog tjedna osvojila turnir parova u Aucklandu s Eugenie Bouchard, Kenin je noćas po hrvatskom vremenu stigla i do prve WTA titule u pojedinačnoj konkurenciji.

Amerikanka je igrala turnir u Hobartu, a u finalu ju je čekao dvoboj protiv Anne Karoline Schmiedlove. Nakon samo sat i 11 minuta igre Kenin je osvojila naslov sa 6:3, 6:0. Tako je postala prva američka tenisačica koja je osvojila naslov u Tasmaniji od Amy Frazier iz 2004. godine.

Prvih šest gemova meča bilo je izjednačeno (3:3) nakon čega je igrala samo Kenin. Amerikanka je dobila sljedećih devet gemova što je bilo dovoljno za dolazak do lagane pobjede.

"Jako sam sretna što sam došla do titule, ovo mi je prvi puta ovdje i veselim se povratku u godinama koje dolaze", kazala je 20-godišnja tenisačica nakon meča.

WTA Hobart, finale:
Sofia Kenin - Anna Karolina Schmiedlova 6:3, 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!