Tenis

Niz Petre Kvitove u finalima se nastavlja, Čehinja osvojila Sydney

Petar Jenjić • subota, 12.01.2019.
Niz Petre Kvitove u finalima se nastavlja, Čehinja osvojila Sydney
Foto: EPA

Petra Kvitova pobjednica je WTA turnira u Sydneyu po drugi puta u karijeri. Češka je tenisačica nakon velike borbe slavila protiv Ashleigh Barty u tri seta...

Do druge titule u Sydneyu stigla je Petra Kvitova koja je nakon velike borbe svladala australsku tenisačicu Ashleigh Barty. Češka tenisačica tako je slavila i u svom osmom uzastopnom WTA finalu te stigla do treće uzastopne pobjede protiv Barty.

Dramatično finale stiglo je do tie-breaka trećeg seta, a Kvitova je u konačnici slavila sa 1:6, 7:5, 7:6 nakon dva sat i 19 minuta igre.

Prvi je set u potpunosti pripao domaćoj igračici koja je čak tri puta oduzela servis protivnici te lakoćom povela s 1:0. Ipak, preostala dva seta nije uspjela odigrati na tako visokoj razini, a naravno, dio zasluga ide i petoj nositeljici.

Tijekom drugog seta nismo vidjeli nijedan break sve do 5:5 kada Kvitova dolazi do 15:40, a zatim i koristi prvu priliku za oduzimanje servisa. Nakon toga iskoristila je ukupno drugu set loptu.

U treći je set bolje krenula Barty koja je povela s 3:0, međutim, s tri uzastopna gema uzvraća Kvitova. Češka tenisačica nakon toga je dva puta imala servis za meč, pri vodstvu 5:4 i 6:5, ali nije uspjela završiti posao. Ipak, u 13. igri odigrala je kudikamo bolje od protivnice, nakon početnih 3:3 dobila je sljedeća četiri poena.

WTA Sydney, finale:
Petra Kvitova (5) - Ashleigh Barty 1:6, 7:5, 7:6 (3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!