Zimski sportovi

Kristoffersen vodeći nakon prve vožnje veleslaloma, Zubčić na 18. mjestu

Jan Šneler • subota, 12.01.2019.
Kristoffersen vodeći nakon prve vožnje veleslaloma, Zubčić na 18. mjestu
Foto: EPA

Nakon prve vožnje veleslaloma u švicarskom Adelbodenu prvo mjesto zauzeo je Norvežanin Henrik Kristoffersen, a od hrvatskih skijaša u drugu vožnju ušao je Filip Zubčić...

Fantastična je bila prva vožnja veleslalomske utrke u Adelbodenu. Prvih petnaestak skijaša odvozilo je jako dobro te je razlika između prvoplasiranog i desetoplasiranog manja od sekunde što je priličan raritet. Prvih šest skijaša nalazi se unutar pola sekunde te je jasno da nas očekuje neizvjesna druga vožnja.

Najbolji je u prvoj vožnji bio Henrik Kristoffersen koji je bio 12 stotinki brži od Marcela Hirschera. Sa samo šest stotinki lošijim vremenom od sjajnog Austrijanca, na trećem mjestu smjestio se Alexis Pinturault.

Što se tiče hrvatskih predstavnika, Filip Zubčić završio je prvu vožnju na 18. mjestu s dvije sekunde i 20 stotinki zaostatka. Ipak, boljim izdanjem u drugoj vožnji, Zubčić bi se lagano mogao probiti u prvih 15. Drugi predstavnik Elias Kolega krenuo je s visokim startnim brojem i zaključio natjecanje na 57. mjestu sa sedam sekundi zaostatka.

Druga vožnja na rasporedu je u 13.30 sati.

Skijaški kup, Adelboden (ŠVI), veleslalom (m), 1. vožnja:
1. Henrik Kristoffersen (NOR) 1:12.39
2. Marcel Hirscher (AUT) +0.12
3. Alexis Pinturault (FRA) +0.18
4. Stefan Luitz (NJE) +0.22
5. Tommy Ford (SAD) +0.39
...
18. Filip Zubčić (HRV) +2.20
57. Elias Kolega (HRV) +7.01

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!