Rukomet

Sportnetov dnevnik: Kokšarov se zahvalio Koreji na lekciji i kako su se Norvežani pretvorili u voće

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • nedjelja, 13.01.2019.
Sportnetov dnevnik: Kokšarov se zahvalio Koreji na lekciji i kako su se Norvežani pretvorili u voće
Foto: EPA

Iza nas je i treći dan na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj, Čile je kreator najvećeg iznenađenja pobjedom nad Austrijom dok su u ostalim susretima favoriti dominirali...

Što smo saznali trećeg dana

Austrija - Čile 24:32 - sada nam više ne izgleda smiješno Garraldina izjava o dobroj reprezentaciji koja ima puno dobrih strana. No dobro, s druge strane je bila Austrija, jako indisponirana Austrija koja ionako nije gornji razred europskog rukometa.

Rusija - Koreja 34:27 - Koreja je pobrala simpatije na sve strane, Dibirov igra koliko mu je potrebno, Rusi jači na papiru nego na terenu.

Norveška - Saudijska Arabija 40:21 - jako loša Saudijska Arabija, ako moramo izabrati najlošiju reprezentaciju nakon dva kola, evo glavnog kandidata. Norveška moćna.

Njemačka - Brazil 34:21 - Njemačka iskoristila blagodati rasporeda koji joj je u svakoj mjeri išao na ruku. Brazilci, ma nekako se i očekivalo da će ovako završiti nakon one drame s Francuskom dan ranije.

Danska - Tunis 36:22 - Danci u petoj, a Tunižani u drugoj brzini. Samo što Tunis treće ni nema.

Francuska - Srbija 32:21 - dva lica Francuske i dva lica Srbije. Francuska ima širinu, Srbija nema. No to nije otkrivanje tople vode.

Veliki dan za Čile

Onih 22:4 i serija 14:0 Danske, svima su dali za pravo omalovažavati Čile. Ispričavamo se, i nama je Garraldin optimizam bio pretjeran, ali, eto, da svi sve znaju, ne bi ni trebalo SP-a jer iznenađenja ne bi bilo.

"Najveća stvar je ostvariti nešto što nitko nije mislio da ćemo ostvariti", sa zadovoljstvom je konstatirao strijelac devet golova Erwin Feuchtmann.

Mateo Garralda od prvog dana bio je optimist, vjerovao je da Čileance može naučiti rukometu i uspio je. Neće nikada biti dobri kao što je on bio, ali bit će dovoljno dobri za pomesti barem prosječnu europsku reprezentaciju.

"Zadnje tri godine na sve načine sam se borio za Čile. Ovo je za nas veliki dan jer pobijediti europsku reprezentaciju je jako teško, a još teže na Svjetskom prvenstvu. Jako sam sretan, ali ovo je tek drugo kolo, moramo sačuvati mirnoću iako ne možete ni zamisliti koliko uživamo u ovom rezultatu."

Veliki hendikep za Srbiju, kraj turnira za Zelenovića

Desni vanjski Srbije Nemanja Zelenović, jedan od glavnih aduta ove reprezentacije, zaradio je djelomičnu rupturu ligamenta i za njega je Svjetsko prvenstvo završeno. Šteta za Zelenovića koji ima dobru sezonu u Njemačkoj, a protiv Francuske se osjetio njegov izostanak.

Umjesto Zelenovića priliku će dobiti juniorski reprezentativac i član šabačke Metaloplastike Milan Minić koji će konkurirati za nastup već protiv Brazila u ponedjeljak.

Austrijancima umor kriv

Čileanci su imali dan odmora za razliku od Austrije koja je igrala u petak i subotu. Izbornik Johannesson nakon teškog debakla za sve je okrivio umor.

"Što reći, razočaran sam, dobro smo se pripremili, analizirali smo pet pripremnih utakmica Čilea i vidjeli susret s Danskom. Nije problem u tome da nismo znali kako igrati. problem je što smo dan ranije završili utakmicu u 20 sati i morali igrati već danas u 15. igrači su bili umorni, Čile je imao tečniju igru i bio bolji."

Kako su se norveški reprezentativci pretvorili u voće

Kada naši sportaši pomisle kako je teško snimati reklame, veliki napor i oduzimanje vremena, neka samo pogledaju kako su prošli norveški reprezentativci koji su snimali reklamu za lanac supermarketa.

Saudijac loptom izbio dio zuba danskom vrataru

Norveška je pomela Saudijsku Arabiju, a prva zamjena za Torbjorna Bergeruda, Espen Christensen ovaj put je startao, ali nije dobro prošao. Vrlo "precizan" udarac Saudijca iz blizine izbio mu je dio zuba.

"Izgubio sam dio zuba, moram reći da to nije bio baš najbolji šut", priznao je Christensen uz smijeh.

Bombom vs. Bambam

Landin odmah shvatio da ni Tunižani ne vjeruju u preokret

Danska zasad izgleda impresivno. Odigrala je i protiv Tunisa moćnu utakmicu i odmah pokazala kako onaj start protiv Čilea nije bio slučajnost.

"Imali smo sjajan start i mislim da ni Tunižani nisu vjerovali da postoji neka šansa za povratak. Morali su promijeniti cijeli svoj plan ispočetka jer uopće nije funkcionirao. Jako smo sretni zbog ovakvog starta i pokazali smo da prva utakmica nije bila slučajnost.", smatra Niklas Landin.

Lindberg razočaran zbog ozljede, ostaje mu čekanje

Danski veteran Hans Lindberg morao je biti zamijenjen u zapisniku i završio je s nastupom u prvom krugu. Razlog je ozljeda mišića koja ga tjera na pauzu.

"Pred kraj dvoboja s Čileom bio sam u jednom duelu i kada sam se podignuo s parketa osjetio sam nelagodu u mišiću, ali ništa posebno. S vremenom je postajalo sve gore, nakon meča sam obavijestio fizioterapeuta i na snimci je pronađeno oštećenje. Trenutno se osjećam dobro, ali u petak nije bilo tako ugodno. Bila je to gorka pilula koju sam morao progutati, moram čekati", kaže Lindberg.

Zašto je Lino Červar B lice s klupe, a ne A?

Sigurno ste primijetili da treneri nose A ili B oznaku na prsima, a one imaju svoje značenje i nose ih s razlogom. Naime riječ o tome kako su uvedeni u zapisnik kao A lice, B, C, D...

E sad, u slučaju da suci pokažu crveni karton klupi, na tribine seli A dužnosnik pa ako je on već isključen ide B i tako dalje. 14 od 24 trenera stoga nosi oznaku B, za svaki slučaj, a među njima je i Lino Červar. U slučaju nekog crvenog kartona, na tribine će osoba A s naše klupe, a to je Igor Vori. Naravno, to je u slučaju nemogućnosti određivanja krivca za incident, ako je specifično netko nešto napravio, samostalno će odgovarati.

Denič priznao - Norveška je prejaka, mi moramo u dvoranu i trenirati

Boris Denič neće mirno spavati. Saudijska Arabija izgleda jako loše. Činjenica je da je zadnji od svih trenera sjeo na klupu, ali reprezentacija mu izgleda kao da se prekjučer skupila preko oglasnika. ima to veze i s kvalitetom, jasno.

"Nemam nešto pametno za reći osim da je Norveška prejaka za Saudijsku Arabiju u ovom trenutku. To znači da u svakom trenutku može raditi što god želi. Mi moramo u dvoranu i trenirati."

Denič je optimist kada kaže u "ovom trenutku", ali ima to veze i s talentom i tradicijom, a Arabijci nemaju ništa od toga.

Prvenstvo tek počinje za Tunis

U prva dva kola Tunižani su upisali vrlo teške poraze, ali Marouan Chouiref nije posebno zabrinut, igrali su protiv najjačih protivnika u skupini i tek sada kreće ono pravo.

"Bila je ovo jako teška utakmica, igrati protiv Danske u Danskoj, a ona je ionako velika momčad. Počeli smo jako loše, odmah su pobjegli na osam-devet razlike, al zadovoljni smo što smo u drugom poluvremenu uspjeli smanjiti zaostatak. Mi smo ovdje došli za susrete sa Saudijskom Arabijom, Čileom i Austrijom, moramo tu upisati tri pobjede, a dalje ćemo vidjeti."

Francuzi napokon zadovoljni

Nakon lošeg nastupa i cirkusiranja protiv Brazila, Francuska je u sličnom ritmu nastavila protiv Srbije, ali nešto se okrenulo nakon 20. minute i na kraju su svi bili zadovoljni.

"Uspjeli smo pregurati te opasne utakmice na početku Prvenstva, vidjeli ste na primjeru Austrije da još ima iznenađenja, ali vrlo lako mogli smo i mi biti na tom popisu. Danas su se dečki ipak osjećali puno bolje", istaknuo je Didier Dinart.

Kokšarov se zahvalio Koreji na lekciji

Ujedinjena Koreja inspiracija je svima. Do jučer su se gledali preko nišana, a danas igraju zajedno i to ne samo da igraju već grade odnos.

"Hvala Koreji na lijepoj utakmici, ali i što nas je naučila veliku lekciju. Takvo što ne susreće se svaki dan, svi moramo biti bolji ljudi", rekao je Eduard Kokšarov.

Simpatični Korejci apsolutno su pobrali simpatije svih. Rusi praktički da nisu imali nijednog navijača osim nekolicine Rusa u dvorani u Berlinu pa čak su i spikeri u dvorani otvoreno navijali za Koreju.

Njemačka obrana uništila Brazilce

I dok su Austrijanci plakali nakon poraza od Čilea zbog teškog programa (dan ranije igrali s moćnom Saudijskom Arabijom), Brazilci nisu gurali u prvi plan činjenicu da su igrali težak i tijesan dvoboj s Francuskom dan prije Njemačke.

"Čestitke Njemačkoj na sjajnom nastupu, mi smo očekivali bolji nastup od ovog. Imali smo dan ranije težak dvoboj i nismo bili toliko brzi, ali svejedno smo se trudili. Njemačka obrana je razlog našeg poraza", istaknuo je trener Washington Nunes da Silva.

Srbija osjetila francusku snagu

Nije Srbija izgledala loše punih 20 minuta, ali onda je krenuo pad. Sve nakon toga bilo je za zaborav osim onog Mošićevog gola.

"Čestitke Didieru i cijeloj francuskoj delegaciji. Vidjeli smo svu snagu velikog prvaka. Bilo je bolno gledati ovaj poraz, ali 22 tehničke pogreške i 20 promašenih šuteva je jednostavno previše", govorio je Nenad Peruničić.

Stefan Vujić smatra kako je ružan način na koji je Srbija izgubila. "Nije šteta što smo izgubili već kako smo izgubili. Siguran sam da ćemo ovo analizirati, moramo dići glave gore."

15.

View this post on Instagram

Picture of the day ?? #picoftheday #handball19 #GERDEN2019

A post shared by IHF (@ihf.official) on

Ono kad taman dođete na godišnji, a zovu vas da hitno dođete na posao

Harald Reinkind nije bio ušao na skraćeni popis norveške reprezentacije sve dok ozljedu nije zaradio Kent Robin Tonnesen. Norvežani su morali povući izmjenu i pozvali su Reinkinda koji je taman doputovao na Kanare s obitelji na odmor.

"Večerali smo i odjednom je mobitel zazvonio, a na zaslonu je bilo Christian Berge. Svima oko stola odmah je bilo jasno da me ne zove kako bi mi čestitao Novu godinu. Naravno da je bilo lijepo što je baš on nazvao. Odmor je dobio lijep zaokret i isti dan bio sam kod kuće", ispričao je Reinkind koji je tako na Kanarima boravio samo nekoliko sati.

Krenule promjene u rosterima

Već nakon prvog kola krenule su neke promjene u reprezentacijama. Valero Rivera povukao je dvije i ostaje mu samo jedna. Ušli su Mahmoud Hassaballa i Ahmad Madadi, a ispali Moustafa Heiba i Hamdi Ayed.

Švedska i Bahrein registrirali su po 15 igrača i mogu uvesti po jednog pa je Bahrein tako registrirao Hassana Alfardana.

View this post on Instagram

DAY 3 ?? WHO is your #standout player ????

A post shared by IHF Men's World Championship (@menshandball2019) on

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!