Rukomet

Norvežani naljutili Flensburg: "Iziritiran sam i razočaran pristupom norveške struke"

Mihaela Bradovski • nedjelja, 13.01.2019.
Norvežani naljutili Flensburg: "Iziritiran sam i razočaran pristupom norveške struke"
Foto: FaH

I dok Norveška u Danskoj na Svjetskom rukometnom prvenstvu lakoćom ostvaruje svoje planove, iz Njemačke stižu vijesti kako u Flensburgu nisu sretni ranim nastupima njihova srednjeg vanjskog Gorana Johannessena...

Norveški reprezentativac i član Flensburga Goran Johannessen nije sto posto spreman otputovao u Dansku, a nakon što je već u prvom dvoboju Svjetskog prvenstva upisao nastup iznenađeni takvim raspletom službenim su se priopćenjem oglasili ljutiti trener i izvršni direktor njemačkog kluba.

"Zadnje kontrole pokazale su da Goran može postepeno biti uključen u trenažni proces, a činjenica da je već u prvom kolu Svjetskog prvenstva odigrao 30 minuta potpuno me iznenadila. U ovom sam slučaju poprilično iziritiran i razočaran pristupom norveške struke. Zdravlje igrača trebalo bi biti u prvom planu, a prema spomenutim posljednjim pregledima prerani povratak nije nimalo dobar za njegovo stanje. Bez obzira na sve, Goranu i ostalim igračima želim sve najbolje, a prije svega da se s Prvenstva vrate zdravi", riječi su trenera Flensburga Maika Machulle.

24-godišnji srednji vanjski njemačkog prvaka u susretu prvog kola SP-a protiv Tunisa na parketu je proveo nešto više od 35 minuta dok je subotnji dvoboj sa Saudijskom Arabijom odgledao s klupe. Izvršni direktor Dierk Schmäschke pozvao je na bolju suradnju norveškog tima s Flensburgovim liječnicima.

"Prvo i osnovno, moram reći kako sam vrlo sretan zbog uspjeha naših igrača na Svjetskom prvenstvu. Mi bismo ipak više voljeli da smo Gorana vidjeli u akciji nešto kasnije u turniru, kako bi se izbjegao bilo kakav nepotreban rizik. Iako su norveški liječnici dali zeleno svjetlo njegovom nastupu prije same odluke trebali su se još jednom konzultirati s nama i ta će komunikacija u budućnosti morati bolje funkcionirati. Naši su liječnici uvijek dostupni, kako danju tako noću, bez obzira da li su igrači uključeni u klupske ili reprezentativne akcije."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!