Košarka

Cedevita preko Vrijednosnica Osijek do četvrtfinala Kupa

Petar Jenjić • nedjelja, 13.01.2019.
Cedevita preko Vrijednosnica Osijek do četvrtfinala Kupa
Foto: FaH

Košarkaši Cedevite slavili su sa 86:74 na gostovanju kod Vrijednosnica Osijek te se tako plasirali u četvrtfinale Kupa Krešimira Ćosića...

Niti 24 sata nije prošlo od utakmice s Cibonom, a pred Cedevitom bio je novi izazov - gostovanje u Osijeku u osmini finala Kupa Krešimira Ćosića. Na spomenuto gostovanje otputovala je s nekoliko igrača iz nominalno prve ekipe i to se odmah odrazilo na rezultatu.

Zagrebačka je momčad u konačnici stigla do pobjede rezultatom 86:74 te tako izborila plasman u četvrtfinale. Nije dopustila eventualno iznenađenje jer izostanak sa završnog turnira bio bi veliki udarac momčadi.

Cedevita je jako dobro odigrala prvu četvrtinu u kojoj je pokazala kvalitetu više te imala 13 koševa viška (25:12). Drugu su dionicu gosti otvorili s deset uzastopnih poena za +23 (35:12), međutim, Osječani su se malo spustiti zaostatak do kraja poluvremena, bilo je 50:37.

Kroz veći dio drugog poluvremena prednost gostujuće momčadi kretala se od 12 do 18 razlike. U samoj završnici susreta Brokeri su se uspjeli spustiti na devet koševa minusa, ali za nešto više nije bilo vremena.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Jakov Mustapić sa 16 poena, dok je Filip Krušlin dodao 13 koševa. Abdul Malik s 18 koševa i sedam skokova bio je najbolji kod Osijeka, Mario Ihring dodao je 14 poena i sedam asistencija.

Kup Krešimira Ćosića, osmina finala:
Vrijednosnice Osijek - Cedevita 74:86

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!