Tenis

Donna Vekić i Petra Martić do glatkih pobjeda na startu Australian Opena

Branimir Korać • ponedjeljak, 14.01.2019.
Donna Vekić i Petra Martić do glatkih pobjeda na startu Australian Opena
Foto: FaH

Obje hrvatske predstavnice u glavnom ždrijebu tenisačica upisale su prolaz u drugo kolo Australian Opena. Problema nije bilo niti za Donnu Vekić, niti za Petru Martić...

Donna Vekić i Petra Martić bile su uspješne u prvom kolu Australian Opena te su upisale glatke pobjede protiv Kristine Mladenović i Heather Watson. Mladenović i Watson pamte i bolje dane u karijeri, a Vekić i Martić to su znale iskoristiti.

Donna je za pobjedu trebala 75 minuta pritom izgubivši po jedan servis gem u svakom setu, ali Mladenović je igrala dosta loše na svom servisu i tu se otvarala prilika.

U oba seta Vekić je krenula s dvostrukim breakom da bi nakon toga Mladenović vratila jedan izgubljeni servis, no više od toga nije mogla. Hrvatska tenisačica u oba slučaja mirno je dovršavala posao i glatko slavila sa 6:2, 6:4.

Drugo kolo donosi joj dvoboj protiv Kimberly Birrell koja je u dva seta bila bolja od Paule Badose.

Petra Martić bila je još uvjerljivija protiv Heather Watson prepustivši Britanki samo tri gema. Svega 65 minuta potrajao je meč, Martić je potpuno dominirala i na kraju glatko slavila.

Hrvatska tenisačica na svom servisu dopustila je vrlo malo prilika Watson, a s druge strane svoje je uspješno koristila. Ukupno pet puta oduzela je servis Watson te spasila jednu break loptu u prvom setu te dvije u drugom.

Nju u drugom kolu očekuje dvoboj protiv Markete Vondroušove koja je bila bolja u dva seta od Evgenije Rodine.

Australian Open, prvo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska, 29) - Kristina Mladenović (Francuska) 6:2, 6:4
Petra Martić (Hrvatska, 31) - Heather Watson (Velika Britanija) 6:1, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!