Košarka

Orešković uoči Osijeka: "Jako iskusna ekipa koja definitivno zaslužuje svoj respekt"

Sportnet, Petar Jenjić • četvrtak, 17.01.2019.
Orešković uoči Osijeka: "Jako iskusna ekipa koja definitivno zaslužuje svoj respekt"
Foto: FaH

Trener Cedevitine momčadi za HT Premijer ligu Dražen Orešković najavio je dvoboj protiv Vrijednosnica Osijek u domaćem prvenstvu. Istaknuo je kako su svi igrači zdravi i spremni za put te kako su Osječani momčad koja se malo promijenila koncepcijski od dolaska novog trenera, ali da definitivno zaslužuje poštovanje...

Nakon zimske stanke prvenstvo Hrvatske za Cedevitu kreće u petak. Zagrebačka će momčad u sklopu 12. kola gostovati kod Vrijednosnica Osijek, ekipe protiv koje je igrala 13. siječnja u Kupu. Međutim, ovoga puta neće igrati sastav kojeg vodi Slaven Rimac, već ekipa za HT Premijer ligu koju vodi Dražen Orešković.

"Odigrali smo neke prijateljske utakmice, vidjeli smo neke stvari koje su nam bile dobre, a koje su nam bile loše. Dosta smo opušteni u smislu utakmice kao utakmice, a opet s druge strane jako pripremljeni na sve moguće zadatke koji nas očekuju. Trenutno nam je malo problem što su nam trojica igrača, koji će nam se priključiti za natjecanje HT Premijer lige protiv Osijeka, otišla u Rusiju. No, svi su zdravi, tako da nemamo nekih pretjeranih problema", izjavio je Orešković uoči gostovanja u Osijeku.

Momčad Vrijednosnica nedavno je promijenila trenera, a time je i koncepcijski promijenila neke stvari. Cedevitin strateg ističe da je momčad vrijedna poštovanja.

"Osijek je promijenio trenera. Kolega Kujundžić je novi strateg. Neke stvari su koncepcijski mijenjali. Ono što je jako bitno reći, to je jako dobra ekipa, posebno na domaćem terenu. Imaju rotaciju od osam igrača, koji su za HT Premijer ligu dosta iskusni i dosta agresivni. Imamo situaciju gdje je u prošloj utakmici baš protiv nas u Kupu Pavlović imao 16 skokova. Njega se cijelo vrijeme apostrofiralo kao igrača koji je šuter, međutim, dečko i druge zadatke radi vrlo dobro. Kada tu dodamo Abdul-Malika, koji u prosjeku ima pet napadačkih skokova, Gospića, koji je igrao i na nekim drugim razinama, a tu je u centarskoj liniji Domagoj Vrkić, to je stvarno respektabilna ekipa. S mladim Ihringom na poziciji playmakera i Mandićem to je, kad se podvuče crta, jako iskusna ekipa koja definitivno zaslužuje svoj respekt."

Cedevita će pokušati nametnuti svoj ritam, a u momčadi će po prvi puta igrati i Jakov Vladović.

"Ono što ćemo mi probati napraviti jest nametnuti svoj ritam. I mi imamo par igrača koji su igrali na višem rangu, između ostalog, Jakova Vladovića kojemu će to biti debi u Cedeviti. Definitivno ćemo probati nametnuti svoj ritam, zaustaviti njihove skokove u napadu i pokušati im ići što više u leđa. Trebamo tranzicijski rješavati što jednostavnije kako bi imali što veći broj laganih poena", rekao je Orešković.

KK Cedevita

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!