Nogomet

Japan preokretom do pobjede protiv Uzbekistana, Libanon bez osmine finala zbog žutih kartona

Petar Jenjić • četvrtak, 17.01.2019.
Japan preokretom do pobjede protiv Uzbekistana, Libanon bez osmine finala zbog žutih kartona
Foto: EPA

Kompletirane su skupine na Azijskom kupu, a u sljedeću će fazu s prve pozicije Katar i Japan koji su upisali pobjede protiv Saudijske Arabije odnosno Uzbekistana...

U međusobnom dvoboju za prvo mjesto Katar je s 2:0 bio bolji od Saudijske Arabije te tako u osminu finala prošao s vrha skupine E. Junak susreta bio je Almoez Ali koji je postigao oba pogotka svoje reprezentacije. Prvi je stigao u završnici prvog poluvremena, a drugi u 80. minuti.

Libanon je nastup u skupini zaključio visokom 4:1 pobjedom protiv Sjeverne Koreje. Do vodstva su u devetoj minuti stigi Korejci golom Kwang Ryong Paka, no uslijedio je preokret. U 27. minuti rezultat je izjednačio Felix Michel, da bi u drugom poluvremenu Libanonci postigli još tri pogotka. Dva je puta pogodio Hilal El-Helwe, a jednom Hassan Maatouk.

Takvim razvojem situacije Libanonu je nedostajao jedan pogodak za prolazak u osminu finala gdje će se kao bolji trećeplasirani plasirati Vijetnam. S obzirom na identičan broj bodova i identičnu gol razliku (4:5), Vijetnamci će u sljedeću fazu zbog manje žutih kartona - pet naprema sedam koliko je imao Libanon.

Rezultati by SofaScore

Identična situacija bila je i u skupini F gdje se znalo kako će u sljedeću fazu sigurno ići Japan i Uzbekistan, a danas je međusobni dvoboj odlučivao o prvom mjestu. Do pobjede su stigli Japanci koji su nakon preokreta slavili s 2:1.

Poveo je Uzbekistan u 40. minuti pogotkom Eldora Šomurodova, no već tri minute kasnije Japan dolazi do poravnanja, strijelac je bio Yoshinori Muto. Preokret i pobjedu donio je Tsukasa Shiotani u 58. minuti.

U drugom susretu skupine Oman je s 3:1 bio bolji od Turkmenistana. Do vodstva je stigao nakon 20 minuta igre pogotkom Ahmeda Mubaraka, ali do kraja poluvremena Turkmenistan je izjednačio golom Altymurada Annadurdijeva. Ipak, u samoj završnici susreta Oman je postigao još dva gola, strijelci su bili Muhsen Al Ghassani u 84. i Mohammed Al Musalami u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Rezultati by SofaScore

Azijski kup:
Japan - Uzbekistan 2:1
Oman - Turkmenistan 3:1
Katar - Saudijska Arabija 2:1
Libanon - Sjeverna Koreja 4:1

Trećeplasirani u osmini finala: Bahrein, Oman, Kirgistan, Vijetnam

Kompletan raspored osmine finala tek se treba odrediti

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!