Rukomet

Ribera: "Nismo se prilagodili na hrvatsku 5-1 obranu, kada Hrvatska povede, teško ju je dostići"

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • petak, 18.01.2019.
Ribera: "Nismo se prilagodili na hrvatsku 5-1 obranu, kada Hrvatska povede, teško ju je dostići"
Foto: EPA

Španjolci vjeruju kako još nije sve izgubljeno i da svejedno imaju dobre šanse za prolaz. Što se tiče ovog susreta, presudila je hrvatska promjena obrane u čemu se Španjolci nisu snašli...

Španjolska se zabila u hrvatski zid - stoji kao naslov na službenoj stranici Španjolskog rukometnog saveza, a otprilike je tako i izgledalo. Hrvatska je odigrala sjajnu utakmicu i potpuno zasluženo stigla do pobjede.

Jordi Ribera, španjolski izbornik, tvrdi kako je hrvatska promjena obrane glavni razlog što se Španjolska našla u problemima.

"Imali smo problema s prilagodbom na obranu 5-1 koja nas je skupo koštala i Hrvatska je tu napravila seriju 0:5 čime je u velikoj mjeri prelomila susret. Kada god ima vodstvo, Hrvatska igra lakoćom i teško ju je dostići", istaknuo je izbornik.

U drugom poluvremenu Španjolska je bila Hrvatskoj za petama, ali nikako se nije uspjela spustiti ispod dva gola minusa.

"U drugom dijelu bili smo koncentriraniji, ali činjenica da smo konstantno bili u zaostatku nas je natjerala da budemo nestrpljiviji, posebno nakon osvojene lopte. Bez obzira na sve momčad nije gubila nadu do samog kraja i borila se do posljednjeg trenutka."

Ribera je uvjeren kako još ništa nije riješeno i da Španjolska ima šanse za prolaz.

"U drugoj fazi čekaju nas tri sjajne reprezentacije, Francuska, Njemačka i Brazil odlični su protivnici. Moramo se psihološki oporaviti i biti pravi protiv Francuske, ali ranije smo već prolazili kroz takve stvari i kao momčad izvlačili najbolje."

S njim se slaže i Julen Aguinagalde koji također tvrdi da vjeruje u španjolske šanse.

"Bilo bi idealno da smo pobijedili, ali puno puta smo o tome govorili, to su dvije vrlo teške grupe, ali i dalje je sve u našim rukama. Još je ostalo puno utakmica, imamo puno samopouzdanja u ovu momčad, analizirat ćemo pogreške i okrenuti novu stranicu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!