Rukomet

Sportnetov dnevnik: Isprike Hansenu i kako je Sagosen postao najgori igrač svijeta

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • petak, 18.01.2019.
Sportnetov dnevnik: Isprike Hansenu i kako je Sagosen postao najgori igrač svijeta
Foto: EPA

Gotova je prva faza natjecanja na Svjetskom prvenstvu. Slijedi druga faza u kojoj su neki već sada vrlo blizu prolazu. No koliko bodovno blizu, toliko natjecateljski daleko...

Što smo saznali osmog dana

Čile - Saudijska Arabija 32:27 - Prvenstveno da Saudijska Arabija i dalje drži poziciju glavnog favorita za najlošiju momčad Svjetskog prvenstva. Čile je napredovao u odnosu na prošlo SP.

Bahrein - Japan 23:22 - Potvrdilo se ono Sigurdssonovo, Japan će naučiti igrati, napredovati, izgledati dobro, ali nema drskosti za dobre rezultate. Evo primjera susreta protiv Bahreina gdje je nestao u završnici iako je bio bolji i imao pobjedu u rukama.

Brazil - Koreja 35:26 - Za Koreju sada slijede protivnici s kojima može igrati, Brazil je također prejak. Dobri su Brazilci, pomalo divljeg stava, nisu jednostavni, bit će teško s njima igrati u sljedećoj rundi.

Egipat - Angola 33:28 - Brazil i Sjeverna Afrika, to je ono van Europe što trenutno vrijedi u rukometnom svijetu. Možda još Argentina kada je zdrav Diego Simonet. Tu spada i Egipat, borben, čvrst s tradicionalnim sjajnim vratarima.

Austrija - Tunis 27:32 - Slovenci, Poljaci i društvo hvataju se za glavu gledajući austrijske nastupe. Najlošija europska reprezentacija na ovom SP-u. Nisu uspjeli odgovoriti niti fizički, a niti kvalitetom. Čak je i Tunis razina više.

Katar - Argentina 26:25 - Katar danas nije niti sjena onog Katra od prije nekoliko godina. Mnogi će reći kako im je drago jer kada reprezentaciju stvoriš na taj način, teško možeš očekivati podršku.

Makedonija - Island 22:24 - Island je bolji, za malo, ali je bolji i ovaj rezultat je realan. Makedonci uopće nemaju širine i to im je ozbiljan problem.

Njemačka - Srbija 31:23 - Kada Njemačka i s pola snage pregazi Srbiju, jasno je koliko je Srbija nisko. Vrlo tanak roster i ovakav rasplet nije svjetsko čudo. Njemačka je odradila posao i pripremila se za ono što dolazi.

Danska - Norveška 30:26 - Kada Mikkela Hansena krene, Dansku je gotovo nemoguće zauzdati. U susretu u kojem je bilo dosta jurnjave s obje strane, Danci su bili bolji.

Francuska - Rusija 23:22 - Nećemo ovdje o Francuzima već o Rusima. Zamislite koja je to glava, skoro dobiješ Njemačku i Francusku i ispadneš. S Njemačkom su remizirali, od Francuske izgubili iako su imali pobjedu u rukama. Što im to vrijedi kada izgube od Brazila i ne pobijede Srbiju. Nisu zaslužili prolaz.

Švedska - Mađarska 33:30 - Ogroman problem javio se ozljedom Gottfridssona, ključnog igrača koji će nedostajati protiv Danske i Norveške. Mađarska je neugodna, dobra izvana i ne smije se podcijeniti.

Kreće i President's Cup

Subota, 19. siječnja
Lanxess Arena, Köln
13:00 Rusija - Makedonija
15:30 Čile - Katar
Royal Arena, Kopenhagen
13:00 Koreja - Japan
15:30 Saudijska Arabia - Angola
18:00 Srbija - Bahrein
20:30 Austrija - Argentina

Svi mečevi su eliminacijski, nema skupina i u slučaju da dvoboji završe neodlučeno u 60 minuta, nema produžetaka već se odmah izvode sedmerci.

Vratari zaslužili Jacobsenove pohvale

Bez obzira što je Mikkel Hansen utrpao čak 14 golova, nakon susreta pohvale su išle vratarima.

"U prvom poluvremenu Niklas Landin bio je sjajan. U drugom dijelu dobro smo krenuli i odvojili se na veliku prednost, no onda smo puno toga počeli promašivati. Espen Chrstensen je svojim obranama vratio Norvešku u utakmicu, a mi smo postali nervozni. Na kraju obrana i sjajan dan Landina su nam pomogli da dođemo do pobjede. Zadovoljan sam što smo pobijedili tako sjajnu momčad", kaže danski izbornik.

Christian Berge s druge strane ustvrdio je kako je Norveška imala velikih problema u napadu i obrani te da je bolji pobijedio.

Dečko koji će još puno golova zabiti na velikim natjecanjima

"Mlad" i "ima vremena za njega", možda, ali Melvyn Richardson već danas je igrač koji može i mora pomoći francuskoj reprezentaciji. Protiv Rusije je zabio svoj prvi gol na ovako velikoj sceni.

Na njemu je da pokaže da ne mora biti u očevoj sjeni, teško da će ga nadmašiti, ali sigurno je da će i on imati sjajnu karijeru.

I Brazilce oduševila Koreja

Naši "medvjedići dobrog srca" pobrali su simpatije cijelog svijeta i nema protivnika koji nije oduševljen njihovim zajedničkim nastupom. To vrijedi i za Brazilce koji su ih visoko svladali.

"Ne živimo u istim trenucima kao neki drugi ljudi, a na ovom Prvenstvu vidjeli smo dvije Koreje koje nastupaju kao jedna reprezentacija i pokazuju što sport može. Ono što ljudi mogu srušiti i uništiti, sport može ponovno izgraditi", rekao je brazilski izbornik Washington Nunes.

Šveđani sada idu po polufinale

Prvi dio odradili su primjerno, sada slijedi nastavak. Možda nema lepršavosti, neće biti niti prvog srednjaka, ali Šveđani u Herning idu po polufinale.

"Protiv Mađarske smo imali intenzivnu i tešku utakmicu visoke kvalitete. Ponosan sam na svoju reprezentaciju, cilj je bio proći dalje s četiri boda i uspjeli smo. Znamo da će Danska i Norveška biti teški protivnici, ali naš cilj je polufinale", tvrdi Kristjan Andresson.

Morat će to napraviti bez Jima Gottfridssona, a njega bi na terenu kao prvi srednji vanjski mogao zamijeniti Lukas Nilsson.

Fotke dana

Bodo ozlijeđen, ali igrat će u nastavku

Richard Bodo zaradio je ozljedu gležnja u 28. minuti susreta protiv Švedske, ali nije riječ o težoj ozljedi i može igrati u nastavku Prvenstva.

Mađarski savez još na poluvremenu utakmice poručio je kako je ozljeda lakše prirode i Bodo je mogao nastupiti u nastavku susreta.

Noddesbo se ispričao Hansenu

Uoči dvoboja Danske i Norveške naglašavalo se kako će to biti sraz velikih igrača Mikkela Hansena i Sandera Sagosena, a bitku je u potpunosti dobio strijelac 14 golova Hansen.

Jesper Noddesbo nakon susreta ispričao se Hansenu.

"Mi u studiju moramo ti se ispričati što smo te stavili u istu rečenicu sa Sagosenom. Kapa dolje, ušutkao si nas", poručio je Noddesbo.

Kao što Hansena proglašavaju najboljim na svijetu, isto čine i s Niklasom Landinom, no ovaj put ne Noddesbo već druga legenda Kasper Hvidt.

Španjolski laboratorij nije odradio idealan posao

Peruničić sretan zbog skupljenog iskustva

Srbija je na ovom Prvenstvu imala dobrih, ali više loših trenutaka. Ipak izbornik Nenad Peruničić zadovoljan je i ovo smatra neprocjenjivim iskustvom.

"Važan susret za naše mlade igrače jer su si morali nešto dokazati. Znali smo da je ovo najteža skupina stoga smo isprobali nešto novo, nove igrače, novu strategiju, moji igrači pokazali su karakter i nema mjesta za depresiju. Moramo iz ovog izvući pouke za budućnost."

Sagosen je danas najgori igrač na svijetu

Bivši danski reprezentativac Joachim Boldsen brutalno je prokomentirao nastup Sandera Sagosena protiv Danske. Dogodilo se to na poluvremenu gdje je Sagosen još uvijek bio na nuli, a Mikkel Hansen već je zabio sedam golova.

Nije samo Boldsen nagazio Sagosena ustvrdivši da je u ovom trenutku najgori igrač svijeta, Ole Erevik također je sipao kritike.

"Mislim da se nitko ne sjeća kada je zadnji put na poluvremenu bio bez gola. Ovo je bio nastup daleko ispod njegove normalne razine."

Prilično su velike šanse da već u sljedećem susretu bude najbolji.

Dinart upozorava na Hrvatsku i Španjolsku

Nikola Karabatić odradio je pola utakmice protiv Rusije i za sve oko Francuske to je glavna vijest. Rezultat i ostalo, manje su bitni.

"Prenosimo tri boda i zadovoljni smo odrađenim. Sada nas čekaju protivnici visoke kvalitete Španjolska i Hrvatska, a svjesni smo što nam u tim susretima znači poraz. Protiv Rusije nismo imali pravog naboja, ali na kraju smo slavili."

Ekbergovih 700 i Karabatićevih 300

Lazarov ne da na Raula

Makedonska javnost nije zadovoljna, a dobar dio kritika upućuje prema izborniku Raulu Gonzalesu. Kiro Lazarov odgovara kritičarima.

"Vidio sam da se tijekom Prvenstva jako kritizira Raul, ali to mora prestati. Imamo jednog od trojice najboljih trenera svijeta i svi smo na njegovoj strani."

Fotka dana

Ovako Hrvati slave u Münchenu

Tunižani misle da je Austrija stvarno dobra reprezentacija

Austrija je od europskih reprezentacija najmanje pokazala iako je imala najlakšu skupinu. Tunižani je svejedno smatraju stvarno jako dobrom.

"Probudili smo se nakon startnih poraza i upisali ključne pobjede. Austrija je jako dobra momčad, svi igrači igraju u Bundesligi, ali mi smo se jako dobro pripremili."

Hvala vam!

Proteklih dana stizali su vaši emailovi s pohvalama, ponekom kritikom (žao mi je, ali stvarno ne može dnevnik biti gotov do ponoći) i prijedlozima. Na svakom smo vam zahvalni, lijepo je osjetiti pozitivne vibracije oko onoga što radimo, a i dalje smo otvoreni za vas, slobodno se javite na [email protected]. Volimo i mi vas!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!