Tenis

Petra Martić poražena u tijesnom meču protiv pete igračice svijeta

Branimir Korać • petak, 18.01.2019.
Petra Martić poražena u tijesnom meču protiv pete igračice svijeta
Foto: EPA

Petra Martić nije uspjela proći u četvrto kolo Australian Opena iako je odigrala dosta dobar meč. Protivnica joj je bila Sloane Stephens koja je odnijela tijesnu pobjedu...

Više od dva sata trebala je Sloane Stephens za pobjedu protiv Petre Martić u trećem kolu Australian Opena. Odličan meč odigrala je Martić, držala u neizvjesnosti petu igračicu svijeta u oba seta, ali nije uspjela dovršiti posao.

U oba seta odluka je pala u tie-breaku, au oba seta Martić je propustila i breakove prednosti. Imala je vodstvo i u prvom i u drugom, ali Amerikanka se izvukla.

Petra je još jednom pokazala tehnički dotjeran nastup, dobro je parirala u izmjenama Stephens, no završnica oba seta otišla je potpuno na stranu Amerikanke.

U prvom setu imala je Martić vodstvo od prvog gema, ali nakon 4:2 i propuštene break lopte za dvostruki break, Stephens se vratila i poravnala na 4:4 te je odluka pala u 13. igri. Tamo je Martić opet povela pa Stephens okrenula i dobila 13. igru s 8:6.

Slično je bilo i u drugom setu. Ponovno je Petra napravila break i povela s 3:1, ali nije uspjela zadržati prednost. U završnici seta morala se i ona vraćati nakon što je Stephens povela sa 6:5 i imala servis za meč, Martić je izborila tie-break, ali tamo je Stephens bila bolja s 7:5.

Amerikanka je tako izborila prolaz u osminu finala gdje će igrati protiv Anastazije Pavljučenkove.

Australian Open, treće kolo:
Sloane Stephens (SAD, 5) - Petra Martić (Hrvatska, 31) 7:6(6), 7:6(5)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!