Ostali sportovi

Tin Venos pobjednik 3. Grand Prix turnira hrvatske snooker lige

Sportnet • petak, 18.01.2019.
Tin Venos pobjednik 3. Grand Prix turnira hrvatske snooker lige

U Snooker klubu The Nugget – Zagreb, odigran je treći Grand Prix turnir na kojem su sudjelovala 24 najbolja hrvatska igrača...

Nakon višemjesečnog izbivanja zbog bolesti, vratio se i jedan od najboljih hrvatskih igrača, Jan Jelenić (POT) i odmah na startu u grupnoj fazi natjecanja, pobjedom u meču protiv Tina Venosa (Mr.Q), dao je do znanja svima da prislina pauza nije previše naškodila njegovoj kvalitetnoj igri.

Najveća iznenađenja prvog dana svakako su eliminacija 3. i 4. nositelja, Luke Lepesića i Goran Puškaša (oba Mr.Q), koji kombinirano nisu uspjeli stići do pobjede te su time neočekivano brzo završili sa svojom participacijom na Grand Prixu.

Osmina finala ponudila je veliki dvoboj, klasik hrvatskog snookera, Filip Bermanec – Tin Venos (oba Mr.Q) i meč je bio neizvjestan do same završnice, u kojoj je Bermanec u nekoliko navrata propustio veliku prigodu da svog glavnog konkurenta za naslov izbaci iz utrke te je na kraju poražen rezultatom 3:2.

Svi papirnati favoriti uvjerljivo su prošli četvrtfinala, a polufinala su nam donijela jednu brzu pobjedu (3:0 Venosa protiv Ayaza Khana (POT)) i jednu teško izborenu (3:2 Jelenića (POT) protiv Novaka (Mr.Q)).

Time je turnir stigao do finala, koji je bio repriza meča u grupnoj fazi, jer su upravo Venos i Jelenić svoje nastupe na turniru započeli međusobnim susretom, u kojem je s 2:1 bio bolji 18-godišnji Puljanin.

Finale je ponudilo dijametralno suprotnu priču, budući da je Venos od početka nametnuo svoj ritam i, nakon što je Jelenić propustio izjednačiti na 1:1, preostala dva framea su protekla u apsolutnoj dominaciji igrača koji je, sve dok nije uzeo jednogodišnju stanku, bio apsolutni vladar hrvatske snooker scene. Početak ove sezone, pobjeda protiv trenutno prvoplasiranog igrača na ljestvici u osmini finala, Filipa Bermanca i maksimalna pobjeda od 4:0 u finalu protiv Jelenića jasan su signal da se sigurnim korakom vraća prema mjestu koje mu je uvijek i pripadalo – na sam vrh.

Slijedi dvomjesečna stanka zbog predstojećeg Europskog prvenstva u snookeru, koje će se održati u veljači u Izraelu, a s kojeg ćemo vas također izvijestiti o rezultatima, a nadamo se i uspjesima, naših reprezentativaca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportoviSnooker
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!