Rukomet

Dinart: "Melvyn Richardson je bio izuzetan", Richardson: "Živim svoj san, ali ne mislim ovdje stati"

Mihaela Bradovski • subota, 19.01.2019.
Dinart: "Melvyn Richardson je bio izuzetan", Richardson: "Živim svoj san, ali ne mislim ovdje stati"
Foto: EPA

Francuska je odlično krenula u glavnu rundu Svjetskog prvenstva i upisala je pobjedu protiv Španjolske s glatkih 33:30. Francuzi su, logično, vrlo zadovoljni nastupom u ovom susretu, a jedino Šterbika navode kao problem...

Didier Dinart mogao je biti zadovoljan načinom na koji je Francuska odradila ovaj susret. Posebno zadovoljstvo predstavljao mu je nastup Melvyna Richardsona kojeg je tek naknadno priključio u 16 umjesto Nicolasa Clairea.

"Moji su igrači bili željnji izbrisati bolan poraz iz siječnja prošle godine. Kada nam se Španjolska u drugom dijelu približila nismo paničarili niti jedne sekunde te smo uspjeli vratiti prednost i na kraju superiorno izgledati. Melvyn Richardson je bio izuzetan."

Nikola Karabatić još nije niti blizu onog pravog izdanja, ali i takav pruža pomoć ovoj momčadi, posebno u fazi obrane.

"Nismo u glavi imali ideju o eventualnoj osveti, ono što smo željeli je odigrati veliku utakmicu i pokazati da možemo. Igrali smo vrlo dobro u napadu, bila je ovo u toj fazi igre naša najbolja predstava u dugo vremena. Imali smo samo jedan problem, Šterbika. No bez obzira na njega uspjeli smo slaviti, nije bilo panike. Ovaj će nam susret dati puno samopouzdanja."

Već spomenuti Richardson igrao je svoju dosad najvažniju reprezentativnu utakmicu i pokazao se u sjajnom izdanju.

"Tko se ne bi nadao da zaigra na Svjetskom prvenstvu protiv Španjolske u Kölnu? Normalno da je bilo uzbuđenja prije početka. Ovo je moje prvo veliko natjecenja i za sada je sjajno iskustvo. Živim svoj san, ali ne mislim ovdje stati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!