Rukomet

Fäth: "Hrvatska u svojim redovima ima igrače svjetske klase i bit će to izuzetno težak i zahtjevan susret"

Mihaela Bradovski • nedjelja, 20.01.2019.
Fäth: "Hrvatska u svojim redovima ima igrače svjetske klase i bit će to izuzetno težak i zahtjevan susret"
Foto: EPA

Njemačka je uspješno odradila posao na startu glavne runde Svjetskog prvenstva i svladala je Island 24:19. Nakon dvoboja nije bilo dvojbe niti s jedne strane o zasluženosti njemačke pobjede...

Islanđani nisu iznenadili Njemačku koja je upisala pobjedu iako nije briljirala tijekom susreta. Steffen Fäth bio je jedan od najnoljih Nijemaca, a isticao je pomoć navijača u ovom dvoboju.

"Igrali smo jako dobro i borili se zajedno kao tim. Jasno, bilo je tu i nekih tehničkih pogrešaka s naše strane, ali sve u svemu bilo je zabavno igrati ovdje, navijači su bili senzacionalni, hvala im svima."

Njemačkoj slijedi dvoboj protiv Hrvatske, a Fäth ne sumnja kako će to biti iznimno zahtjevan susret.

"Hrvatska je po običaju vrlo, vrlo dobra. U svojim redovima ima igrače svjetske klase i bit će to izuzetno težak i zahtjevan susret. No kao i svaka, i ta utakmica počinje s 0:0 stoga pričekajmo da vidimo tko će na kraju slaviti."

Izbornik Christian Prokop posebno je istaknuo odličnu obranu svoje momčadi.

"Obrambeno smo bili jako dobri, igrali smo čvrsto, ali pošteno. Posebno smo strpljivo igrali u uvodnoj fazi susreta. Kasnije smo upali u probleme, Island se odupirao, a mi smo malo forsirali tempo, no na kraju je sve dobro završilo. Osim toga, drago mi je da sam uspio dati dodatan odmor Weinholdu."

Islanđanima nije bilo jednostavno nakon izlaska Arona Palmarssona što je potvrdio i izbornik Gudmundur Gudmundsson.

"Čestitam Njemačkoj na pobjedi, bila je veliki izazov za nas. Zadovoljan sam nekim stvarima u našoj igri, kako u napadu tako i u obrani, ali kasnije smo imali previše tehničkih pogrešaka što je protivnika gurnulo u priliku da postiže lake pogotke iz kontranapada. Bilo je teško igrati bez Palmarssona, ali sve u svemu, ne mogu biti nezadovoljan jer smo izgubili od kvalitetnog protivnika."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!