Košarka

Cibona i Olimpija traže bijeg s dna tablice, Slovenci u blagoj prednosti

Jan Šneler • nedjelja, 20.01.2019.
Cibona i Olimpija traže bijeg s dna tablice, Slovenci u blagoj prednosti
Foto: FaH

U 16. kolu regionalne košarkaške ABA lige, košarkaši Cibone ugostit će Petrol Olimpiju. Nije ovo najbolja godina za slovensku košarku jer su trenutno oba njihova kluba na začelju tablice...

Dvoboj Cibone i Petrol Olimpije mogao bi odrediti sudbinu ovih klubova do kraja sezone. Objektivno, Cibona bi s pobjedom došla na omjer 7-9, što je tri pobjede prednosti ispred Krke. Svjetsko čudo bi bilo kada bi Krka upisala tri pobjede u preostalih šest kola. Jednako tako Olimpija bi pobjedom došla na omjer 6-10 koji je nekako osigurač za sredinu tablice.

Velika bi šteta jasno bila kada bi bilo koja od ove dvije momčadi ispala iz natjecanja. Klubovi su to velike tradicije, velikih uspjeha, ali jednako tako i jednake količine nesnalaženja i lošeg poslovanja u modernom svijetu. Što se tiče Cibone, odlazak dvojice američkih igrača pogodio je klub i upisali su neke lake poraze koji vjerojatno ne bi bili takvi da je dvojac ostao. Za danas, trener Cibone Ivan Velić prebacuje ulogu favorita na Olimpiju, a ističe i veliki problem koji Vukovi imaju. To je nespremnost Marka Ljubičića i njegov problem s ozljedom.

"Ekipa Olimpije je sigurno favorit kao što je bila i u prvom dijelu sezone bez obzira na to što igramo kući. Razlog tome je taj što je to tim koji je pravljen za borbu između 4-5 ekipa u ABA Ligi i imaju takav budžet da jednostavno zavrjeđuju puno bolju poziciju nego što je ona na kojoj se trenutno nalaze. U odnosu na prvu utakmicu su se dosta promijenili što se prvenstveno tiče trenera s kojim su dobili drugačiji koncept igre i jednu dimenziju više, ali i nekih igrača. Također, i mi smo ostali bez dva Amerikanca a doveli smo Rogića i Pilepića tako da očekujem jednu sasvim drugačiju utakmicu od one u prvom dijelu. Siguran sam da ćemo dati sve od sebe mada imamo dosta zdravstvenih problema. Prvenstveno mislim na Bundovića koji je upitan jer je bez treninga cijeli tjedan i Marka Ljubičića koji ima dosta problema sa zglobom, ali poznavajući ga znam da će stisnuti zube i da će odigrati tu utakmicu. Očekujem dobru i neizvjesnu utakmicu i nadam se da uz podršku s tribina možemo doći do još jedne pobjede u ABA Ligi", rekao je Velić za službene stranice Lige.

Što se tiče suprotnog stožera, oni su također svjesni kako je ovo susret u kojem obje momčadi traže bijeg s dna ljestvice. Ova sezona je, izuzevši prva dva kluba, vrlo kompetitivna i prilično izjednačena. Jedan poraz baca te na dno ljestvice, a jedan diže s desetog na mjesto do odlaska na Final Four.

"Utakmicom protiv Cibone nastavljamo borbu za bijeg s dna ljestvice. Pred nama je novi veliki izazov. Prošli vikend napravili smo veliki korak kad smo slavili protiv Mege Bemax. Cibona je dobra momčad, s odličnim strijelcima, ali i igračima koji kontroliraju igru na parketu. Imaju i dobrog trenera. Oni su ispred nas na tablici, ali ova utakmica jako puno znači jer su praktički sve momčadi smještene između četvrtog i posljednjeg mjesta, na granici ostanka i ispadanja iz natjecanja", rekao je trener Olimpije Saša Nikitović.

Utakmica počinje u 19 sati.

ABA liga, 16. kolo:
Cibona - Petrol Olimpija (19.00)

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!