Tenis

Borna Ćorić bez četvrtfinala Australian Opena, hrvatski tenis ostao i bez posljednjeg predstavnika

Branimir Korać • ponedjeljak, 21.01.2019.
Borna Ćorić bez četvrtfinala Australian Opena, hrvatski tenis ostao i bez posljednjeg predstavnika
Foto: EPA

I posljednji hrvatski predstavnik u singlu na Australian Openu upisao je poraz. Borna Ćorić poput Marina Čilića zaustavljen je u osmini finala...

Borna Ćorić propustio je veliku priliku za ulazak u četvrtfinale Australian Opena. U osmini finala igrao je protiv Francuza Lucasa Pouillea koji ga je svladao u četiri seta. Ćorić je već igrao protiv Pouillea, pobjeđivao ga je, ovdje je bio favorit, ali nije uspio odvesti meč na svoju stranu.

Ćorić je u prva tri kola izgubio samo jedan set dok je Pouille imao dosta teži posao i protiv Australca Popyrina morao je igrati pet setova u trećem kolu, ali to se nije osjetilo, Francuz je imao dovoljno svježine i slavio je nakon gotovo tri i pol sata igre. Prvi put je upisao pobjedu protiv Ćorića koji je bio uspješniji u prošla dva dvoboja, uključujući i onaj u Beču prije nekoliko mjeseci.

Prvi set Borna je osvojio u tie-breaku nakon što su igrači vrlo rano razmijenili breakove i poslije toga bili uvjerljivi na svom servisu. Odluka je pala u 13. igri gdje je Borna bio bolji sa 7:4.

Drugi set bio je drugačiji i Borna je konstantno bio pod pritiskom, Pouille je lako dolazio do break prilika, a jednu takvu je iskoristio u sedmom gemu nakon čega je mirno odradio posao do kraja seta.

I u trećem setu bio je bliže breaku nego Borna te je do njega došao u završnici kada je kod 5:5 stigao do 0:40, oduzeo Ćoriću break i da 7:5 uzeo i treći set.

Već u prvom gemu četvrtog Borna je ponovno izgubio servis i našao se na rubu poraza. Ipak je uspio vratiti break sredinom seta iskoristivši četvrtu break loptu u maratonskom gemu te je izborio 13. igru. Tamo je Pouille dominirao i sa 7:2 prošao dalje.

Ćoriću nije pomoglo 24 asa i 77 posto ubačaja prvog servisa, dosta je griješio i imao 55 neprisiljenih pogrešaka te je na kraju ostao bez četvrtfinala. Šteta jer tamo čeka Miloš Raonić, igrač koji nije nepobjediv.

Australian Open, osmina finala:
Lucas Pouille (Francuska, 28) - Borna Ćorić (Hrvatska, 11) 6:7(4), 6:4, 7:5, 7:6(2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!