Košarka

Lagane pobjede Thundera i Bullsa, Hezonja skroman, Žižić vrlo dobar

Petar Jenjić • ponedjeljak, 21.01.2019.
Lagane pobjede Thundera i Bullsa, Hezonja skroman, Žižić vrlo dobar
Foto: EPA

Odigrane su dvije utakmice u NBA ligi u kojima su nastupili i hrvatski košarkaši koji su upisali poraze. Skroman je bio Mario Hezonja čiji su New York Knicksi poraženi od Oklahoma City Thundera, dok je vrlo dobro odigrao Ante Žižić u porazu Cavaliersa protiv Bullsa...

Prva utakmica dana krenula je u Madison Square Gardenu gdje su novi poraz upisali New York Knicksi koji nisu imali previše šanse protiv Oklahoma City Thundera. U prilično jednosmjernoj utakmici, u kojoj su gosti vodili cijelo vrijeme, najviše 24 razlike, nije bilo problema za Thunder koji je lakoćom stigao do pobjede.

Do slavlja ih je predvodio Paul George s 31 poenom, po 17 koševa dodali su Russell Westbrook (deset skokova, devet asistencija) i Dennis Schröder.

Knickse je predvodio Tim Hardaway Jr. s 23 poena, Mario Hezonja nije igrao puno, a takav je bio i učinak. Za deset i pol minuta na terenu dodao je pet koševa (2/5 za dva, slobodna bacanja 1/2) i dva skoka.

U Clevelandu je odigrana utakmica između dvije najlošije momčadi Istoka, a do pobjede su stigli Chicago Bullsi koji su slavili protiv Cavaliersa rezultatom 104:88. Prave neizvjesnosti nije bilo jer Bullsi su vodili od prve do posljednje minute. Cavaliersi su u završnici prvog poluvremena stigli blizu, na minus pet (44:39), no gostujuća momčad u nastavku se ponovno vraća na dvoznamenkastu razliku te dolazi do uvjerljive pobjede.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Zach LaVine koji je susret zaključio s 25 poena, dok je Bobby Portis dodao 15 koševa i pet skokova.

Collin Sexton s 18 koševa bio je najbolji kod Clevelanda, a svoju je minutažu solidno iskoristio Ante Žižić koji je za 28 i pol minute dodao 13 koševa (4/7 za dva, slobodna bacanja 5/6), devet skokova, dvije asistencije te po jednu blokadu i ukradenu loptu.

NBA:
New York Knicks - Oklahoma City Thunder 109:127
Cleveland Cavaliers - Chicago Bull 104:88

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!