Vodeni sportovi

Prvak Europe stiže u Gruž, Lončar ističe: "Na nama je možda malo veći pritisak jer igramo doma"

Sportnet, Petar Jenjić • utorak, 22.01.2019.
Prvak Europe stiže u Gruž, Lončar ističe: "Na nama je možda malo veći pritisak jer igramo doma"
Foto: FaH

Jug CO sutra će odigrati utakmicu Lige prvaka protiv aktualnog europskog prvaka Olympiakosa, a u najavi utakmice trener Vjekoslav Kobešćak kazao je kako sve očekuje vrhunski susret, ali da je njegova momčad tek na putu stvaranja te da će rasti kroz nekoliko sljedećih godina...

Pred vaterpolistima Juga CO utakmica je Lige prvaka u kojoj će dočekati aktualnog prvaka Europe, grčki Olympiakos.

"Sutra igramo protiv aktualnog prvaka Europe što samo po sebi govori o kakvoj se utakmici radi. Mi smo u ovu sezonu Lige prvaka ušli s maksimalnim brojem pobjeda što je ruku na srce bilo i pomalo neočekivano, dok je Olympiacos kroz prvih par kola neočekivano izgubio neke bodove. Međutim, posljednje vrijeme se dižu u formi, prije neki dan osvojili su naslov pobjednika grčkog kupa i definitivno nas čeka vrhunska utakmica. Mi smo tek na početku puta stvaranja momčadi koja će rasti kroz sljedećih par godina", kazao je u uvodu trener Juga Vjekoslav Kobešćak.

Susret je najavio i trener grčke momčadi Theodos Vlachos koji zna kako ih čeka utakmica protiv vaterpolskog velikana. Istaknuo je kako su u Dubrovnik stigli u želji da prvi dio natjecanja zaključe pobjedom.

"Sretni smo uvijek kad dođemo u Dubrovnik jer znamo da nas čeka velika utakmica protiv velikog kluba. Dolazimo ovdje nakon osvajanja grčkog kupa, na što smo poklonili puno pažnje jer prije svega želimo zadržati primat u svim natjecanjima u Grčkoj. Znamo da je Jug odlična momčad koja je već godinama u samom vrhu europskog vaterpola i sigurno nas čeka teška utakmica, ali mi smo došli ovdje zaključiti prvi dio natjecanja pobjedom. Krajnji je cilj naravno plasman na Final eight na kojem ćemo pokušati obraniti titulu prvaka Europe."

Igrač Juga Luka Lončar očekuje vrlo čvrstu utakmicu i ističe kako su šanse za pobjedom podjednake, kako u Dubrovniku, tako i u Pireju za dva tjedna.

"Očekujem veliku utakmicu dva standardna sudionika finalnih turnira posljednjih godina. Na nama je možda malo veći pritisak jer igramo doma, ali to isto očekuje njih za dva tjedna kad mi gostujemo u Pireju. Mislim da su šanse 50-50 jer sve utakmice koje smo s njima igrali bile su neizvjesne do kraja i onaj koji bude smireniji i pribraniji odnijet će pobjedu. Nadam se da će publika doći u što većem broju i dati nam podršku za ostvarenje pobjede koja bi nam puno značila u nastavku natjecanja."

Paulo Obradović ovoga se puta nalazi na suprotnoj strani, kazavši kako je lijepo ponovno doći u svoj klub, ali s drugim velikim klubom.

"Naravno da mi je drago ponovo doći u svoj klub ovaj put s drugim velikim klubom kao što je Olympiacos. Ove godine nismo krenuli baš onako kao što smo očekivali jer smo neplanirano izgubili neke bodove. Nešto slično kao što je i Jug prošle sezone lošije krenuo pa smo mi ovdje dolazili rasterećeniji, a ove je godine pak obrnuta slika. Nama bi bodovi bili od iznimne važnosti. Kako bi jedan moj bivši trener rekao: "Pusti ti ‘ko će igrat ljepše, bitno je ‘ko će pobijedit."

Utakmica je na rasporedu u srijedu s početkom u 20:30 sati.

VK Jug

1. HVL, regularni dio

1Jadran Split 9149:56+9325
2Jug AO 9133:60+7325
3Mladost 9130:72+5821
4Primorje EB 9115:81+3418
5Solaris 994:90+415
6Mornar BS 992:88+412
7Medveščak 985:140-559
8POŠK 973:123-504
9KPK 960:144-844
10Zadar 968:145-770

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!