Košarka

Probuđeni Bender spojio double-double učinke, Šarić skroman u pobjedi Wolvesa

Branimir Korać • srijeda, 23.01.2019.
Probuđeni Bender spojio double-double učinke, Šarić skroman u pobjedi Wolvesa
Foto: EPA

Noćas su odigrana četiri susreta u NBA ligi, a jedan od ta četiri bio je hrvatski dvoboj. Dragan Bender su Sunsima poražen je od Šarićevih Timberwolvesa, a s pojedinačne strane Bender je bio daleko učinkovitiji...

Dragan Bender i dalje nastavlja koristiti priliku koja se ukazala ozljedama u centarskoj liniji te je drugu utakmicu zaredom ubilježio double-double učinak. Oba puta protiv Minnesote Timberwolvesa, a oba puta Sunsi upisali su poraz, no Bender može biti zadovoljan kako je reagirao u ova dva susreta nakon što je većinu sezone zamrznut na klupi.

S druge strane Dario Šarić nije niti sjena igrača koji je prošle sezone u Philadelphiji bio jedan od ključnih pojedinaca. U Minnesoti izgleda vrlo potišteno i izgubljeno, uloga mu je potpuno promijenjena, a i učinak je daleko od onih na koje smo kod njega navikli.

Ovdje je sve bilo riješeno vrlo brzo, Minnesota je rutinski došla do visoke prednosti i samo ju je povećavala u nastavku susreta. U konačnici upisala je visoku pobjedu, svega dva dana nakon što se pošteno namučila da bi na svom parketu svladala istog protivnika.

Sredinom treće dionice obje momčadi ostale su bez igrača nakon sukoba Gorguija Dienga i Devina Bookera koji je okončan isključenjem na obje strane, a tako su, jasno, pogođeniji bili Sunsi.

Karl-Anthony Towns predvodio je Minnesotu s 25 poena, 18 skokova i sedam asistencija, a Josh Okogie dodao je 21 poen i pet skokova. Šarić je za 17 minuta ubacio pet poena (1/5 za dva, 1/4 za tri) uz četiri skoka i tri asistencije.

Kod Sunsa Josh Jackson ubacio je 27 poena uz deset skokova, Booker 14 poena, a Bender za 30 minuta 13 poena (4/6 za dva, 1/4 za tri, 2/5 slobodna) uz deset skokova i dvije asistencije.

Toronto Raptorsi nadigrali su Sacramento Kingse i slavili sa 120:105. I bez Kawhija Leonarda Raptorsi su bili prejaki i dominirali su susretom te zaslužili pobjedu. Bez Kawhija ove sezone Raptorsi imaju omjer 11-2.

Po 19 poena kod domaćina ubacili su Kyle Lowry (devet asistencija) i Fred VanVleet (sedam skokova, sedam asistencija) dok je Serge Ibaka dodao 15 poena i deset skokova. Kod Kingsa Marvin Bagley ubilježio je 22 poena i 11 skokova, a Bogdan Bogdanović 16 poena uz osam skokova i devet asistencija.

Portland je izgubio kod Thundera sa 123:114, a Oklahoma Cityju ovo je treća uzastopna pobjeda. Ona je ostvarena nakon prekida lošeg niza u kojem je Thunder imao pet poraza u šest utakmica i to s ogromnim brojem primljenih poena nakon kojih je i ovih 114 veliki posao obrane.

Paul George predvodio je Thunder s 36 poena, osam skokova i pet osvojenih lopti, a Russell Westbrook dodao je 29 poena, deset skokova i 14 asistencija. Kod poraženih Damian Lillard ubacio je 34 poena uz pet skokova, osam asistencija i pet osvojenih lopti, CJ McCollum dodao je 31 poen (7/12 trica), a Jusuf Nurkić 22 poena uz 15 skokova.

Dennis Smith vratio se u momčad Dallasa i to odmah u startnu petorku te je pomogao Mavericksima da dođu do pobjede protiv Clippersa. Važnu ulogu u ovoj pobjedi imao je DeAndre Jordan koji je deset sezona proveo upravo u Clippersima.

Harrison Barnes s 20 poena predvodio je strijelce Dallasa, po 17 poena dodali su Luka Dončić (sedam skokova, šest asistencija) i Dennis Smith (osam skokova), a Jordan je završio s 13 poena i 16 skokova. Kod Clippersa Patrick Beverley upisao je 16 poena i devet skokova, a po 15 poena dodali su Avery Bradley (pet skokova) i Lou Williams.

NBA:
Toronto Raptors - Sacramento Kings 120:105
Oklahoma City Thunder - Portland Trail Blazers 123:114
Dallas Mavericks - Los Angeles Clippers 106:98
Phoenix Suns - Minnesota Timberwolves 91:118

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!