Košarka

Rimac: "Uniks je bio raspoložen, ali to je više posljedica naše neagresivnosti"

Branimir Korać • četvrtak, 24.01.2019.
Rimac: "Uniks je bio raspoložen, ali to je više posljedica naše neagresivnosti"
Foto: FaH

Cedevita je visoko poražena na svom parketu od Uniksa, a iz redova zagrebačkog kluba nakon susreta svjesni su kako je loše otvaranje susreta u velikoj mjeri usmjerilo dvoboj...

Nije bilo previše razloga za zadovoljstvo kod Slavena Rimca, ali i on je nakon susreta bio svjestan kako je Uniks ipak prejaka za njegove igrače.

"Nije bio dobar početak što zbog umora, a što zbog toga što je ekipa bila mentalno prazna. Nismo imali agresivnost, prije svega u obrani. Znali smo da će se oni, ako pogode dva-tri šuta, razigrati. Imali su šutersku večer, mi smo u drugom poluvremenu odigrali bolje nego u prvom, no to je ekipa koja je neki drugi nivo. Sada moramo razmišljati o Zvezdi. Svjesno smo neke igrače izrezali. Imamo tu igrača poput Andrije koji puno igra i onda ga u ovakvim situacijama nastojimo ipak malo više odmoriti. Kad pogledam minutažu, mislim da je to, što se tiče minuta, onako kako smo htjeli. Ovdje je Uniks bio raspoložen, pogotovo u startu. To je više posljedica naše neagresivnosti, ali opet kad si i sam treba pogoditi."

Priliku je dobio i mladi Lovro Buljević kojem će puno zunačiti iskustvo igranja protiv ovakvih igrača.

"Prvenstveno čestitke Uniksu. To je jako dobra ekipa. Koštao nas je najviše loš početak. U drugom poluvremenu smo se malo digli, ali nije bilo dovoljno. Sada se moramo posvetiti Crvenoj zvezdi. Zahvalan sam stručnom stožeru na danoj prilici. Dao sam sve od sebe i borio sam se."

Iz Uniksa poručuju kako su bili svjesni da je Cedevita ipak više usmjerena na ABA ligu nego na Eurokup

"Za nas je to bila utakmica koju smo morali pobijediti. Cedevita je prije samo dva dana igrala utakmicu ABA lige i svjestan sam da su oni trenutno više fokusirani na to natjecanje. Na kraju utakmice mi smo bili preopušteni i ubuduće moramo odigrati kvalitetno svih 40 minuta. Želim poželjeti sve najbolje Cedeviti i svojem prijatelju Slavenu", kaže Dimitrios Priftis, trener Uniksa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!