Nogomet

Japan golom iz penala do polufinala, Iran s tri gola ispratio Kinu

Petar Jenjić • četvrtak, 24.01.2019.
Japan golom iz penala do polufinala, Iran s tri gola ispratio Kinu
Foto: EPA

Odigrane su prve dvije utakmice četvrtfinala Azijskog kupa, a u polufinale su prošli Japan i Iran koji su svladali Vijetnam odnosno Kinu...

Prvo polufinale izborila je reprezentacija Japana koja je minimalno svladala Vijetnam. Vijetnamci su u osmini finala iznenadili Jordan, ali dalje od četvrtfinala nije išlo.

Pogodak vrijedan prolaska u sljedeću fazu stigao je u 57. minuti utakmice kada je Ritsai Doan izborio i samostalno realizirao kazneni udarac.

Za ulazak u finale igrat će protiv Irana koji nije imao prevelikih problema protiv reprezentacije Kine koju je porazio rezultatom 3:0.

Već nakon prvog poluvremena Iranci su imali dva pogotka prednosti. Igrala se 18. minuta kada je Sardar Azmoun iskoristio slabu reakciju protivničkog braniča, uzeo loptu i odigrao povratnu loptu za Mehdija Taremija koji lakoćom poentira.

Nakon nešto više od pola sata igre Azmoun je ponovno bio prebrz za protivničku obranu, ukrao je loptu na rubu kaznenog prostora, zaobišao vratara i pogodio u praznu mrežu. Konačan rezultat Iran je postavio u završnici susreta kada je poentirao Kari Ansarifard.

Azijski kup, četvrtfinala:
Vijetnam - Japan 0:1
Kina - Iran 0:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!