Rukomet

Podravka još jednom bolja od Rumunjki, osigurano četvrtfinale EHF kupa

Branimir Korać • subota, 26.01.2019.
Podravka još jednom bolja od Rumunjki, osigurano četvrtfinale EHF kupa
Foto: FaH

Rukometašice Podravke Vegete plasirale su se u četvrtfinale EHF kupa pobjedom protiv Craiove u Koprivnici 23:18. Rumunjke su ove sezone mušterije Koprivničanki i u sva tri susreta su svladane...

Treći međusobni dvoboj između Podravke Vegete i Craiove ove sezone završio je na isti način - pobjedom koprivničkog sastava. Nakon pobjede na kraju kvalifikacija za Ligu prvakinja 22:21, Koprivničanke su bile bolje i u EHF kupu u grupnoj fazi u gostima s 26:23 te sada kod kuće s 23:18.

Ova pobjeda osigurala je Podravki i nastup u četvrtfinalu EHF kupa, nakon četiri kola u skupini Koprivničanke su na vrhu sa stopostotnim učinkom i sjajnim dojmom.

U ovom četvrtom kolu Podravka je imala kontrolu nad susretom i potpuno je razoružala Rumunjke. Obrana na čelu s Jovanom Risović funkcionirala je jako dobro i već do polovice prvog poluvremena domaće igračice došle su do tri gola prednosti.

Craiova se uspjela vratiti i poravnati na 8:8, ali nakon toga Podravka radi seriju 5:0 uz dva gola Ane Debelić te na poluvrijeme odnosi ugodniju prednost.

U drugom dijelu posao je odrađen bez posebne nervoze, Craiova se nije uspjela spustiti na manje od tri gola zaostatka i dvojbe oko pobjednika nije bilo.

Po pet golova kod Podravke postigle su Natalia Čigirinova i Ana Debelić. Kod gošći po četiri gola zabile su Maria Andreea Ianasi i Jelena Trifunović.

EHF kup, četvrto kolo:
Podravka Vegeta - Craiova 23:18

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!