Zimski sportovi

Zubčić: "Super-G u Kitzbühelu bio je jako dobar trening za Svjetsko prvenstvo"

Branimir Korać • ponedjeljak, 28.01.2019.
Zubčić: "Super-G u Kitzbühelu bio je jako dobar trening za Svjetsko prvenstvo"
Foto: EPA

Filip Zubčić završio je nastup u superveleslalomu u Kitzbühelu na 40. mjestu zaostavši za pobjednikom Josefom Ferstlom 2.66 sekundi...

Hrvatska je imala jednog predstavnika u nedjeljnom superveleslalomu u Kitzbühelu, nastupio je Filip Zubčić i odradio solidnu utrku završivši na 40. mjestu.

"Skijanje je bilo dobro, ali rezultati nisu bili tako dobri. Imao sam nesreću u slalomu, završio sam 31. u prvom laufu i nisam uspio izboriti drugu vožnju. Današnji superveleslalom bio je jedan od najtežih koje sam vozio. Staza je bila zaleđena, a vidljivost slaba jer je cijela staza u sjeni, ali dobro sam odskijao zahtjevne dijelove staze i minimalno izgubio. Na jednostavnijim dijelovima sam izgubio previše da bi uzeo neke bodove. Vidio sam da mogu neke dijelove stvarno dobro odvesti i to je bio dobar trening za SP koje slijedi za dva tjedna", kaže Zubčić za HTV.

Na Svjetskom prvenstvu u Areu Zubčić očekuje lakšu stazu, a vjeruje da može do dobrog nastupa i u ovoj disciplini koja mu nije udarna.

"Tamo nisu tako teške staze, ali sigurno će biti zaleđene. Najviše ciljamo na kombinaciju, slalom i veleslalom. Rekao bih da čak i super-G može biti dobar jer sam ga stvarno dobro odradio i mislim da bi ovo Svjetsko prvenstvo moglo biti supr za mene."

U slalomu je ostao nadomak druge vožnje, u posljednji trenutak je ostao van kruga 30.

"To je bila lutrija, na startu su ostala tri dobra skijaša i sva tri su ušla u drugu vožnju. To se ne događa baš često, ali neki moraju i težim putem doći do vrha."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!