Nogomet

Katar potopio UAE i ušao u finale Azijskog kupa

Jan Šneler • utorak, 29.01.2019.
Katar potopio UAE i ušao u finale Azijskog kupa
Foto: EPA

Prema predviđanjima Katar nije imao većih problema u polufinalu Azijskog kupa te je s visokih 4:0 slavio protiv domaćina Ujedinjenih Arapskih Emirata...

Nakon jučerašnjeg slavlja Japana nad Iranom, danas smo dobili i drugog sudionika finala Azijskog kupa. U derbiju Arapskog poluotoka i dviju zemalja koje povezujemo s europskim nogometnim klubovima, bolji je bio Katar koji je s 4:0 svladao Ujedinjene Arapske Emirate.

U prvom dijelu Katarani su vrlo brzo došli do velike prednosti. U 20. minuti Khoukhi je pogodio za vodstvo Katara, da bi u 37. minuti Almoez zabio za 2:0. U velikim problemima našao se UAE koji su u drugom dijelu nastojali što ranije doći do smanjenja rezultata.

Ipak, prividna dominacija nije im pomogla jer do pogotka nisu stigli. U 80. minuti Al Haydos je na asistenciju Afifa koji je sudjelovao i u prva dva pogotka, riješio pitanje pobjednika. U samoj završnici Ahmed je dobio direktni crveni karton zbog nesportskog ponašanja, a to je iskoristio Hamin Ismaeil i zabio za konačnih 4:0.

Azijski kup, polufinale:
Katar - UAE 4:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!