Košarka

Cedevita traži prvu pobjedu, MoraBanc Andorra se nada potvrdi prvog mjesta

Jan Šneler • srijeda, 30.01.2019.
Cedevita traži prvu pobjedu, MoraBanc Andorra se nada potvrdi prvog mjesta
Foto: FaH

Košarkaše Cedevite večeras očekuje četvrto kolo Top 16 faze Eurokupa. Hrvatski prvak gostuje kod neporažene MoraBanc Andorre i traži prvu pobjedu u ovom dijelu natjecanja...

Večeras Cedevitu očekuje četvrto kolo Top 16 Eurokupa. Iako hrvatski prvak više nema šanse za prolaz, momčad iz Zagreba traži pobjedu na gostovanju kod MoraBanc Andorre kako bi naoko popravili prilično loš omjer.

Vrlo teško će Cedevita doći do pobjede jer je španjolska momčad bolja što je i pokazala u dosadašnjem dijelu natjecanja. MoraBanc Andorra se nada pobjedi protiv i porazu Uniksa od Zenita čime bi potvrdila prvo mjesto u skupini i prednost domaćeg terena u četvrtfinalu. U slučaju pobjede Uniksa ili poraza od Cedevite, posljednje kolo i susret upravo Uniksa i MoraBanc Andorre bi odlučivalo o prvom mjestu.

S druge strane, osim nekog ponosa i želje da upišu barem jednu pobjedu u ovoj fazi natjecanja, Cedevita nema drugih motiva. Dapače, očekuje ih zahtjevno gostovanje kod Igokee u subotu i puno važniji susret s obzirom na stanje u ABA ligi. Trener Cedevite, Slaven Rimac ipak se nada dobroj predstavi svojih igrača.

"Oni su prošli u sljedeću rundu, ali sigurno će željeti pobijediti pred domaćom publikom. Isto tako, ni nama nije svejedno, nismo nijednu utakmicu pobijedili. Prema tome, moramo biti motivirani i nastaviti s dobrim igrama. Imamo nekih sitnih problema tako da ćemo opet morati malo paziti na minutažu. Međutim, to ne znači da ne možemo odigrati dobru utakmicu pa ćemo vidjeti što će nam to donijeti. Definitivno moramo pronaći neku agresivnost koja je bila prisutna u zadnje dvije-tri utakmice. Protiv Uniksa možda ne cijeli dio, ali opet smo u jednom trenutku bili dobri, prije svega mislim obrambeno. U tom slučaju se možemo nadati dobrom rezultatu", rekao je Rimac za službene stranice kluba.

Susret je na rasporedu u 20 sati.

Eurokup, Top 16, 4. kolo:
MoraBanc Andorra - Cedevita (20.00)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!