Košarka

Peta utakmica, peti poraz Cedevite u Eurokupu

Petar Jenjić • srijeda, 30.01.2019.
Peta utakmica, peti poraz Cedevite u Eurokupu
Foto: FaH

Košarkaši Cedevite poraženi su u gostima kod MoraBanc Andorre rezultatom 87:81 te tako ostali na dnu ljestvice bez ijedne pobjede...

Niti u petoj utakmici TOP-a 16 Eurokupa Cedevita nije uspjela doći do pobjede. Zagrebačka momčad gostovala je kod MoraBanc Andorre koja je i u petom kolu ovog dijela natjecanja upisala slavlje. U konačnici je slavila rezultatom 87:81, iako je Cedevita uspijevala držati priključak.

Osim na samom početku, Cedevita je tijekom cijele prve četvrtine bila u zaostatku. Tijekom prvih deset minuta košarke vidjelo smo dosta koševa, a prva dionica zaključena je neriješenim rezultatom, mogli bismo reći i najpravednijim s obzirom na prikazano (26:26).

Igralo se poen za poen tijekom druge dionice, samo s razlikom što je u blagoj prednosti ipak bila zagrebačka momčad koja je imala i šest koševa viška (43:37), a na poluvrijeme otišla s plus četiri (46:42).

Od zaostatka 56:55 Andorra radi seriju 7:0 te tako vraća vodstvo na svoju stranu. Iako se u posljednju četvrtinu ušlo rezultatom 64:64, domaćin ponovno serijom od sedam uzastopnih koševa vraća prednost na sedam poena. Dolazila je Cedevita na zaostatak od jednog posjeda u više navrata, međutim, do preokreta ipak nije.

Najbolji su u pobjedničkim redovima s po 17 poena bili John Shurna (pet skokova) i Dylan Ennis (šest skokova). Justin Cobbs s 19 poena i šest asistencija te Jacob Pullen sa 16 koševa bili su najbolji kod Cedevite.

Eurokup, 5. kolo:
MoraBanc Andorra - Cedevita 87:81

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!