Rukomet

PSG pronašao zamjenu za Gensheimera i doveo legendarnog Islanđanina

Mihaela Bradovski • četvrtak, 31.01.2019.
PSG pronašao zamjenu za Gensheimera i doveo legendarnog Islanđanina
Foto: FaH

Uwe Gensheimer od sljedeće sezone nosit će dres Rhein-Neckar Löwena, a PSG pronašao je zamjenu za njega. Doveo je odličnog Islanđanina Gudjona Valura Sigurdssona...

Uwe Gensheimer na ljeto se vraća u svoj Rhein-Neckar Löwen, klub u kojem je proveo i najveći dio karijere, a u suprotnom smjeru otići će Gudjon Valur Sigurdsson, islandski veteran koji je stavio potpis na jednogodišnji ugovor s PSG-om.

Sigurdsson unatoč 39 godina na leđima i dalje igra vrhunski rukomet te je s 90 golova u 19 bundesligaških utakmica ove sezone među najboljim strijelcima lige.

Upravo njegovim neigranjem na Svjetskom prvenstvu zbog problema s ozljedom koljena, Island je izgubio jako puno, ali i ozljeda nije toliko teška i vrlo brzo bit će ponovno na parketu.

"Htio sam doći u PSG koji je jedna od najboljih europskih momčadi zadnjih sezona. Jedva čekam susret s novim suigračima i ulazak u nove izazove u karijeri. Želim osvojiti što je više trofeja moguće", istaknuo je Islanđanin.

Sigurdsson je u bogatoj karijeri nastupao za Akureyri, TUSEM Essen, Gummersbach, Kobenhavn, Kiel, Barcelonu i u dva navrata za Rhein-Neckar Löwen te je igrač s najviše postignutih golova u povijesti u dresu jedne reprezentacije. Noseći dres Islanda postigao je više od 1800 pogodaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!