Nogomet

Problemi s koljenima: Pivarić i Vrsaljko duže vremena izvan terena

hns.family, Petar Jenjić • četvrtak, 31.01.2019.
Problemi s koljenima: Pivarić i Vrsaljko duže vremena izvan terena
Foto: FaH

Kako prenosi liječnik hrvatske nogometne reprezentacije dr. Boris Nemec, zbog problema s koljenom duže će vremena izvan terena biti Josip Pivarić i Šime Vrsaljko...

Josipu Pivariću stradao je prednji križni ligament koljena tijekom posljednjeg dana priprema kijevskog Dinama u Turskoj, zbog čega će biti podvrgnut operaciji u Specijalnoj bolnici "Sveta Katarina".

"To je relativno česta ozljeda kod nogometaša. Pivariću se eto, nažalost, dogodilo već drugi puta, ovoga puta na drugoj nozi. Josip je u dobrim rukama dr. Damira Hudeca, a on se već pokazao kao vrlo strpljiv, uporan i ozbiljan u rehabilitaciji te vjerujem da će se i ovoga puta odlično oporaviti, kao i nakon prve operacije", izjavio je liječnik hrvatske reprezentacije dr. Boris Nemec.

Šime Vrsaljko već duže vremena vuče posljedice ozljede stražnjeg križnog ligamenta koljena i također će biti podvrgnut operacijskom zahvatu.

"Šime je usprkos tegobama s koljenom odigrao sjajno Svjetsko prvenstvo, na čemu mu svi trebamo skinuti kapu. Ne bih želio procjenjivati kada će Šime ponovno biti na terenu, tek kada liječnici 'otvore' koljeno znat ćemo točno kakvo je stanje i koliko će trajati oporavak. Kod ovakvih zahvata je ključno da igrač bude strpljiv, a Šimi u prilog sigurno idu njegove radne navike, upornost, odlučnost i fizičke predispozicije. Obojici želimo uspješne operacije i što kvalitetniji proces oporavka te se radujemo njihovom povratku u reprezentativne redove", komentirao je dr. Nemec.

Izbornik Zlatko Dalić također je direktno izrazio potporu obojici nogometaša, a liječnička služba hrvatske reprezentacije bit će u kontaktu s liječnicima Dynama i Intera, kao i liječnicima koji će odraditi operacije.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!