Tenis

Pala je druga igračica svijeta, Donna Vekić u polufinalu St. Peterburga!

Petar Jenjić • petak, 01.02.2019.
Pala je druga igračica svijeta, Donna Vekić u polufinalu St. Peterburga!
Foto: EPA

Sjajan meč odigrala je Donna Vekić u četvrtfinalu St. Peterburga gdje je u dva seta bila bolja od prve nositeljice i druge igračice svijeta Petre Kvitove...

Odlično igra Donna Vekić na turniru u St. Peterburgu, a u današnjem je četvrtfinalnom meču to još jednom potvrdila. Hrvatska je tenisačica igrala protiv prve nositeljice i druge igračice svijeta Petre Kvitove koju je porazila sa 6:4, 6:1 za sat i 24 minute igre.

Od početka do kraja meča hrvatska je tenisačica bila bolja na terenu te je zasluženo stigla do pobjede protiv aktualne finalistice Australian Opena.

Odmah na samom početku meča hrvatska je tenisačica stigla do breaka za 1:0. Međutim, na isti način, već u sljedećem gemu, uzvraća druga igračica svijeta. Rezultat se nije mijenjao sve do 4:4 kada Vekić radi novi break, a nakon toga spašava jednu break loptu te dolazi do prvog seta.

U drugom setu Vekić je nastavila gdje je stala. Odmah je u prvom gemu zaprijetila na servis protivnice koja ga je ipak uspjela dobiti. Međutim, do kraja meča Kvitova nije uspjela dobiti nijedan gem s obzirom na to da je hrvatsa tenisačica napravila tri uzastopna breaka.

Za ulazak u polufinale borit će se protiv bolje iz dvoboja Daria Kasatkina - Vera Zvonareva.

WTA St. Peterburg, četvrtfinale:
Donna Vekić (8) - Petra Kvitova (1) 6:4, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Šojka Rugalica 02.02.2019. u 12:30
    Ok,ali treba ipak uzeti u obzir da Kvitova kasno dosla iz Australije gdje je igrala finale protiv Osake,nije se lako prilagoditi em vremenska razlika,plus Australsko ljeto s plus 40 stupnjeva..
    Šojka Rugalica
  • narada10801.02.2019. u 15:18
    vec je u osmini finala protiv one mlade poletne Ruskinje imala neke strasno precizne udarce...da vidimo kako ce ovo zavrsiti
    narada108
  • Josippo01.02.2019. u 14:35
    Čestitke. Strašna pobjeda. Tko se tome nadao još prije dvi godine kad je bila u krizi da će se ovako dignuti. Bravo curo. Svaka čast. Kapa do poda.
    Josippo