Zimski sportovi

Još jedna pobjeda Shiffrin, Amerikanka rutinski slavila i u Mariboru

Jan Šneler • subota, 02.02.2019.
Još jedna pobjeda Shiffrin, Amerikanka rutinski slavila i u Mariboru
Foto: EPA

Nakon jučerašnje podjele prvog mjesta u veleslalomu Amerikanka Mikaela Shiffrin uspješno je slavila i u današnjoj slalomskoj utrci održanoj u Mariboru...

Danas je održana sedma slalomska utrka ove sezone, a pobjedu je po šesti put odnijela Mikaela Shiffrin. Sjajna američka skijašica odnijela je pobjedu u Mariboru s odličnom prvom i jednako dobrom drugom vožnjom.

Shiffrin je iza sebe ostavila Annu Swenn Larsson koja je nakon trećeg mjesta u prvoj vožnji, na kraju završila na drugom mjestu sa zaostatkom od 77 stotinki. Trećeplasirana je bila Wendy Holdener koja je popravila svoje šesto mjesto iz prve vožnje. Jučerašnja pobjednica veleslaloma zajedno sa Shiffrin, Slovakinja Petra Vlhova je nakon drugog mjesta u prvoj vožnji, pogriješila u nastavku i zauzela peto mjesto.

Shiffrin sada ima 1694 bodova u ukupnom poretku, odnosno 651 bod prednosti ispred Vlhove. U poretku slalomašica Shiffrin je blizu još jednog Malog kristalnog globusa. Ima 860 bodova i 135 bodova prednosti ispred Slovakinje. Za par dana počinje Svjetsko prvenstvo u skijanju u švedskom Areu i kako stvari stoje, slijedi nova berba zlatnih medalja za Shiffrin. Trenutno ima tri uzastopne zlatne medalje u slalomu.

Svjetski kup, Maribor (SLO), slalom (ž):
1. Mikaela Shiffrin (SAD) 1:42.60
2. Anna Swenn Larsson (ŠVE) +0.77
3. Wendy Holdener (ŠVI) +1.15
4. Frida Hansdotter (ŠVE) +1.34
5. Petra Vlhova (SVK) +1.70
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!