Tenis

Kutak za kladioničare: Karlović i Budućnost ne bi smjeli imati problema, Rayo se pouzdaje u formu

Branimir Korać • ponedjeljak, 04.02.2019.
Kutak za kladioničare: Karlović i Budućnost ne bi smjeli imati problema, Rayo se pouzdaje u formu
Foto: EPA

Hrvati su narod koji se voli igrati, prognozirati, kladiti. Svakodnevno ćemo vam ponuditi našu ideju kako bi pojedini događaji mogli završiti, a koliko će to biti točno, nije u našim rukama...

Malo najava događaja, malo prognoza, a kada se sve zbroji, neka to bude naša procjena kako će pojedini događaji završiti. Nismo profesionalci koji će vam ponuditi rješenje za zaradu, da je tako i sami bi se već odavno obogatili, no zabavimo se i vidjet ćemo gdje će nas to odvesti.

Ivo Karlović - Marcel Granollers

Neka "Doktor Ivo" bude taj koji će otvoriti ovu našu rubriku. Karlović igra na turniru u Montpellieru i ako će se gledati neka trenutna forma, može biti zadovoljan ždrijebom prvog kola. U nekim ranijim danima Marcel Granollers bio bi vrlo neugodan i težak protivnik s kojim bi Karlović imao pune ruke posla, a sada vjerujemo da će Karlović rutinski do pobjede, a kada je on u pitanju, onda je i 7:6, 7:6 rutinski. Granollers je u padu karijere iako je osvojio ove godine Challenger u Vijetnamu, no postava tog Challengera bila bi u rangu nekih jačih ITF turnira do promjene sustava natjecanja. U takvoj konkurenciji stigao je do titule, ali osim na tom turniru, nije uspio više nijednu pobjedu ove godine.

Od koga je gubio? Ramkumar Ramanathan u Puneu svladao ga je s 4:6, 6:4, 6:3, Marius Copil u Melbourneu sa 6:3, 6:4, 6:4 i izvjesni Rus Pavel Kotov u Quimperu s 4:6, 6:4, 6:3. Karlovićev put ove godine znamo, u Puneu je došao do finala uz odličan nastup, a u Melbourneu je prošao jedno kolo pa pošteno namučio Keija Nishikorija. u zadnja dva međusobna dvoboja bio je bolji od Granollersa, doduše prije dvije godine na različitim podlogama, ali i tada je Granollers imao dosta bolje rezultate nego što je slučaj danas.

Prognoza: Karlović pobjeđuje

Budućnost - Mornar

Promjena trenera, dolazak pojačanja i Budućnost danas izgleda bolje nego prije nekih mjesec dana. Jasmin Repeša protresao je momčad i Podgoričani polako počinju ostvarivati rezultate kakvima su se nadali u početku sezone. Mogu žaliti za nekim porazima koji im se nisu smjeli dogoditi poput onih u Domu Dražena Petrovića ili u Novom Mestu i upravo to im može odnijeti drugo mjesto na kraju regularnog dijela sezone i samim time staviti ih u težu poziciju uoči doigravanja Za njih je svaka utakmica u tome kontekstu vrlo važna i ne smiju si dopustiti nikakav kiks do kraja regularnog dijela sezone u ABA ligi.

Poraz od crnogorskog tivala Mornara u Podgorici svakako bi bio podbačaj bez obzira na povijest međusobnih dvoboja i sve ono što oni nose. Doduše i Mornar se polako budi i izgleda sve bolje, ali zna se na čijoj je strani kvaliteta. Ako stavimo na stranu težak poraz u zadnjem kolu u Moskvi gdje se Budućnost raspala i predala u drugom poluvremenu, Repešina momčad odlično se nosi i s euroligašima, a Mornar nije ta kategorija. Prvi međusobni dvoboj u Baru završio je 95:99, Budućnost je bila uspješnija, a Podgoričani nisu zaboravili tko ih je svladao u finalu doigravanja crnogorskog prvenstva prošle sezone.

Prognoza: Budućnost pobjeđuje dvoznamenkastom razlikom

Rayo Vallecano - Leganes

Gledajući formu momčadi u zadnjih pet kola, Rayo Vallecano je uz Barcelonu osvojio najviše bodova u La Ligi, ali ako gledamo ukupnu ljestvicu, Rayo više i nije u tako dobroj poziciji. Još uvijek je u zoni ispadanja, nalazi se tek na 18. poziciji i svakako očekuje bolje dane. U zadnjih pet kola osvojio je 13 bodova što je više nego što je osvojio u prvih 16 (10), nalazi se u odličnoj formi i vjeruje kako se može izvući iz neugodne situacije. U goste mu dolazi lokalni rival Leganes koji s njim dijeli tu graničnu 17. poziciju s po 23 boda. Pobjeda puno znači i jednima i drugima jer 12. Athletic Bilbao bježi im samo tri boda što dovoljno pokazuje koliko su momčadi blizu jedne drugima.

U tri ovosezonska međusobna dvoboja uspješniji je bio Leganes koji je upisao pobjedu u prvenstvu 1:0 i u uzvratu Kupa kralja istim rezultatom što je ujedno i izbacilo Rayo Vallecano iz ovog natjecanja i ostavilo ga bez osmine finala. Na Vallecasu ovo vide kao dobru priliku za revanš, a sudeći po aktualnoj formi ovo je idealna prilika za to.

Prognoza: Rayo Vallecano pobjeđuje

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac04.02.2019. u 18:26
    e baš ste ga pogodili za Karlovića..
    teniosac