Tenis

Krajan: "Ne bih uopće ovo natjecanje zvao Davis Cupom, ovo je nešto sasvim drugo"

Mihaela Bradovski • utorak, 05.02.2019.
Krajan: "Ne bih uopće ovo natjecanje zvao Davis Cupom, ovo je nešto sasvim drugo"
Foto: FaH

Davis Cup od ove sezone ne igra se više u dobro poznatom formatu, potpuno je promijenjen i to u tolikoj mjeri da ga više ne treba zvati Davis Cupom, smatra Željko Krajan...

Izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Željko Krajan još će malo pričekati s konačnom ocjenom jesu li dobre sve ove promjene u Davis Cupu, ali ostaje pri mišljenju kako je ovo sasvim drugačije i novo natjecanje koje nije usporedivo s dosadašnjim Davis Cupom.

"Teško je reći je li ovo dobro ili nije, ali nije usporedivo s Davis Cupom na koji smo navikli stoga je ovo nešto sasvim drugo. Nije to ista stvar i ne bih uopće ovo natjecanje zvao Davis Cupom jer to za mene više nije Davis Cup nego nešto sasvim drugo. znamo što je Davis Cup, kakav je sustav natjecanja imao, da se igrao pred navijačima jedne od reprezentacija i u polufinalu i u finalu", rekao je Krajan za Omnisport.

Krajan razumije igrače i njihovu želju za promjenom, ali isto tako kao navijaču će nedostajati oni stari Davis Cup mečevi.

"Pružam podršku igračima jer sam uostalom i ispred njih, ali isto tako sam i ljubitelj tenisa. Davis Cup je bio nešto posebno. Nedostajat će mi ti epski mečevi iz Davis Cupa koji su trajali po pet-šest sati ili mečevi parova koji su oduševljavali."

Hrvatska je osvojila posljednje pravo izdanje Davis Cupa i to će ostati svima u sjećanju.

"Bio je to posljednji Davis Cup koji je odigran u formatu kojeg svi dobro poznajemo i svi će se uvijek sjećati tko ga je posljednji osvojio."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!