Košarka

Žižić prvi skakač susreta, Cavsima poraz od Bostona u Haywardovom povratku na mjesto ozljede

Branimir Korać • srijeda, 06.02.2019.
Žižić prvi skakač susreta, Cavsima poraz od Bostona u Haywardovom povratku na mjesto ozljede
Foto: EPA

Osim Bojana Bogdanovića i Darija Šarića, noćas je nastupio i Ante Žižić koji je upisao poraz s Cleveland Cavaliersima protiv Boston Celticsa. Mario Hezonja nije dobio priliku u novom porazu Knicksa...

Cleveland Cavaliersi upisali su očekivani poraz protiv Boston Celticsa koji su se potvrdili kao prejak protivnik. Celticsi su slavili sa 103:96 iako je ovaj susret propustio Kyrie Irving. I bez njega Celticsi imaju dovoljno kvalitetnu momčad da izađe na kraj s Cavsima.

Bila je ovo ujedno i prva utakmica Gordona Haywarda u Clevelandu nakon one strašne ozljede na početku prošle sezone koja ga je stajala gotovo jednogodišnje pauze. Nastup kakav nije upisao tada, upisao je sada i bio jedan od najboljih pojedinaca gostiju u ovoj pobjedi.

Osim Irvinga kojem je ovo treća propuštena utakmica u Clevelandu otkako su ga Cavsi tradeali u Boston, Celticsima je nedostajao i Marcus Morris. Status prvog imena u ovom susretu preuzeo je Jayson Tatum s 25 poena i sedam skokova, a Hayward je završio s 18 poena, šest skokova i pet asistencija.

Kod Cavsa Collin Sexton ubacio je 27 poena, Alec Burks 21, Larry Nance bio je na 11 poena i 12 skokova, a Ante Žižić za 23 minute ubacio je osam poena (3/7 za dva, 2/2 slobodna) uz 12 skokova. Veliki hendikep za Cavse bilo je neigranje i Cedija Osmana, a za nastup nisu bili spremni niti Nik Stauskas i Wade Baldwin pristigli iz Portlanda.

Mario Hezonja unatoč dobrim posljednjim nastupima u dresu Knicksa, nije ulazio protiv Pistonsa. Knicksi su nastavili tamo gdje su stali i upisali su čak 14. poraz, ovaj put 105:92. Nisu pomogle niti promjene u rosteru nastale odlaskom Kristapsa Porzingisa.

Pistonse su do pobjede predvodili Blake Griffin s 29 poena, osam asistencija i šest skokova, po 19 poena dodali su Reggie Jackson i Reggie Bullock, a Andre Drummond imao je 17 poena, 16 skokova i pet blokada.

Kod Knicksa Dennis Smith završio je s 25 poena i šest asistencija, a Mitchell Robinson imao je 13 poena i deset skokova.

Clippresi su predvođeni s 34 poena Tobiasa Harrisa i 31. Loua Williamsa slavili u Charlotteu, Paul George ubacio je 39 poena Magicu, a Russell Westbrook ubilježio je novi triple-double.

NBA:
Charlotte Hornets - LA Clippers 115:117
Cleveland Cavaliers - Boston Celtics 96:103
NY Knicks - Detroit Pistons 92:105
Oklahoma City Thunder - Orlando Magic 132:122
Philadelphia 76ers - Toronto Raptors 107:119
Portland Trail Blazers - Miami Heat 108:118

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!