Košarka

Novi veliki trade: Sixersi dobili Tobiasa Harrisa, Lakersi također trgovali

Branimir Korać • srijeda, 06.02.2019.
Novi veliki trade: Sixersi dobili Tobiasa Harrisa, Lakersi također trgovali
Foto: EPA

Bliži se kraj NBA tržnice, a noćas su Clippersi i Sixersi odradili najzvučniju razmjenu. Clippersi su se morali odreći Tobiasa Harrisa i time gurnuli Sixerse u sjajnu poziciju....

Philadelphia je nastavila sa slaganjem vrlo snažne momčadi tradeom u kojem je dobila Tobiasa Harrisa, a da se pritom nije morala odreći izuzev pickova ničeg toliko bitnog. U razmjeni s Clippersima uz sjajnog Harrisa u Philu su otišli i Boban Marjanović i Mike Scott, a u suprotnom smjeru otišli su Wilson Chandler, Mike Muscala i Landry Shamet te dva izbora prve runde drafta 2020. i 2021. godine.

Dolaskom Harrisa Philadelphijine dionice za Istoku itekako rastu, dobili su sjajnog igrača, a ostaje za vidjeti kako će se na ljeto pregovarati oko ugovora za njega i Jimmyja Butlera.

Harris je ove sezone u prosjeku ubacivao 20.7 poena i bio je prvo ime Clippersa, a Marjanović i Scott su tu radi popune i poravnavanja ugovora.

Noćas su trgovali i Lakersi, ali ne s Pelicansima, to je trenutno status quo, već su odradili posao s Detroit Pistonsima. Naime angažirali su Reggieja Bullocka, braniča koji prosječno ubacuje 12 poena po susretu ove sezone, a odrekli su se Ukrajinca Sviatoslava Mihailiuka i izbora druge runde drafta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!