Tenis

Fett i Jurak donijele pobjedu Hrvatskoj na startu Fed Cupa

Petar Jenjić • srijeda, 06.02.2019.
Fett i Jurak donijele pobjedu Hrvatskoj na startu Fed Cupa
Foto: FaH

Hrvatska Fed Cup reprezentacija uspješno je krenula na turniru Prve skupine. Hrvatske tenisačice slavile su protiv Turske s 2:1, a pobjednički bod donijele su Jana Fett i Darija Jurak u parovima...

U prvom meču dana Ana Konjuh poražena je od Cagle Buyukakcay, inače 258. tenisačice svijeta. Hrvatskoj igračici zasigurno će trebati još vremena kako bi postigla optimalnu formu, a danas je njena protivnica slavila sa 7:5, 2:6, 6:3.

Nakon početnog breaka Konjuh u prvom setu, Buyukakcay dva puta oduzima servis protivnici. Prvi servis za set Konjuh je uspjela spasiti i izjednačiti na 5:5, no novim breakom turska tenisačica dolazi do prvog seta.

Drugi je set bio prilično jednosmjeran s obzirom na to da je hrvatska tenisačica dva puta oduzela servis protivnici te lakoćom sačuvala prednost. Međutim, u posljednjem setu to nije uspjela ponoviti, Buyukakcay je napravila break za 4:2 uspjela zaključiti meč u svoju korist.

Nakon Konjuh na teren je izišla Donna Vekić koja je u dva seta bila bolja od Pemre Ozgen. Protiv 238. igračice svijeta slavila je sa 7:6, 6:3.

Hrvatska tenisačica u prvom je setu dva puta imala po break prednosti, ali njena je protivnica ipak uspjela izboriti tie-break. U 13. igri Vekić je lakoćom slavila bez izgubljenog poena. Nakon što su obje tenisačice napravile po jedan break u drugom setu, hrvatska igračica napravila je drugi za vodstvo od 5:3, a zatim mirno na servis zaključila meč.

Iste dvije turske tenisačice nastupile su i u odlučujućem trećem meču, međutim, do pobjede su stigle Jana Fett i Darija Jurak koje su slavile s dva puta po 6:4 nakon sat i 28 minuta igre. U cijelom meču mogli smo vidjeti ukupno deset breakova.

Podsjetimo, pred Hrvatskom su još dvoboji sa Srbijom i Gruzijom, a pobjednik ove grupe ide u finale turnira s najboljim iz grupe A u kojoj se nalaze Grčka, Velika Britanija, Slovenija i Mađarska.

Fed Cup, Grupa B:
Cagla Buyukakcay - Ana Konjuh 7:5, 2:6, 6:4
Donna Vekić - Pemra Ozgen 7:6 (0), 6:3
Jana Fett/Darija Jurak - Cagla Buyukakcay/Pemra Ozgen 6:4, 6:4

Hrvatska - Turska 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!