Nogomet

Aleksander Čeferin ostaje na čelu Uefe, Davoru Šukeru novi mandat u Izvršnom odboru

Branimir Korać, hns.family • četvrtak, 07.02.2019.
Aleksander Čeferin ostaje na čelu Uefe, Davoru Šukeru novi mandat u Izvršnom odboru
Foto: EPA

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker izabran je u novi sastav Izvršnog odbora Uefe, a Aleksander Čeferin dobio je novi mandat na čelu Europske nogometne federacije.

U Rimu je održan 43. Kongres Uefe, na kojemu su održani i izbori za Izvršni odbor, a dosadašnji član Davor Šuker, predsjednik HNS-a, dobio je novi četverogodišnji mandat. Šuker je prvi puta izabran 2015. godine, a u četvrtak je između deset kandidata izabran na jednu od osam pozicija, s čak 47 glasova od 55 zemalja članica (53 važeća listića).

Šukerov je reizbor još jedan veliki uspjeh hrvatskog nogometa te dokaz da su pored rezultata na travnjaku i hrvatski dužnosnici, na čelu upravo s predsjednikom HNS-a, prepoznati u međunarodnim forumima. Hrvatska će tako i dalje imati svoje mjesto za stolom gdje se odlučuje o najvažnijim pitanjima europskog nogometa.

Među preostalim izabranim članovima nalaze se i Francuskinja Florence Hardouin (izabrana aklamacijom) te Sandor Csanyi (Mađarska, 49), Luis Rubiales (Španjolska, 47), Fernando Gomes (Portugal, 45), Jesper Moller Christensen (Danska, 40), Armand Duka (Albanija, 36) i Andrij Pavelko (Ukrajina, 27).

Šuker je u sklopu Kongresa predstavio rad Nogometne komisije Uefe, u kojoj obnaša dužnost predsjednika. Nogometna se komisija u proteklom razdoblju bavila pitanjima poput VAR-a i dodatne zamjene igrača, kao i mogućnostima obrazovanja nogometaša kako bi se lakše nosili s izazovima po završetku igračkih karijera.

Hrvatsku su delegaciju na rimskom Kongresu uz predsjednika Šukera činili i izvršni direktor Damir Vrbanović te voditeljica odjela međunarodnih poslova i licenciranja u HNS-u Ivančica Sudac.

Novi je predsjednički mandat aklamacijom dobio Slovenac Aleksander Čeferin, koji će tako Uefu voditi do 2023. godine.

"Ponosan sam i dirnut ovakvom podrškom. Istina je da smo u odličnoj poziciji, ali to nije dovoljno. Moramo misliti unaprijed na razvoj i buduće uspjehe. Ispunit ćemo zacrtanu strategiju, a kroz jedinstvo ćemo surađivati s udrugom klubova, ne odustajući od osnovnog načela, sportskog rezultata", poručio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!