Košarka

Davis i Conley ostali, u Bostonu zadovoljno trljaju ruke, slijede otpuštanja

Branimir Korać • četvrtak, 07.02.2019.
Davis i Conley ostali, u Bostonu zadovoljno trljaju ruke, slijede otpuštanja
Foto: EPA

Završila je tržnica u NBA ligi, ali očekuje se kako će dobar dio klubova ostati aktivno s obzirom da neki još rade otpuštanjima viška. Anthony Davis i Mike Conley trebali su biti zvijezde ovog prijelaznog roka, ali obojica su ostali...

Enes Kanter, Wes Matthews, Marcin Gortat, Miloš Teodosić, Nik Stauskas, Wayne Ellington, Robin Lopez neki su od onih koji će se naći na tržištu igrača nakon što je postalo jasno da nemaju budućnost na rosteru na kojem su se našli. Uskoro će biti na tržištu i poslužit će kao popuna onima kojima nedostaju igrači na tim pozicijama.

Tko će se još naći na tom popisu, ostaje za vidjeti, no nije nemoguć niti preokret pa da netko ipak ostane, što je ipak malo izgledno.

Momčad na kraju nije promijenio Anthony Davis koji je bio najveća priča ovog prijelaznog roka nakon javne poruke kako neće produžiti ugovor s Pelicansima te otvorenog koketiranja s Lakersima. Na kraju su svi pokušaji Lakersa bili neuspješni, Pelicansi su zadržali Davisa koji je poručio kako će odigrati sve utakmice u dresu New Orleansa do kraja sezone.

U svemu tome čini se da je najviše profitirao Boston koji je također bio zainteresiran za Davisa, ali može ga dovesti tek na ljeto. AD je ostao što znači da Celticsi mogu na kraju sezone krenuti u ofenzivu, a imaju itekako što za ponuditi Pelicansima.

Ostao je na kraju i Mike Conley u Grizzliesima, ali njemu se u cijeloj priči nije nešto posebno niti mijenjalo klub. Nije bio nesretan u Memphisu, a ostaje kao mentor mladom Jarenu Jacksonu. Memphis ga je bio spreman razmijeniti kao i Marca Gasola, nije uspio i u konačnici Conley ostaje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!