Košarka

Rondo sa sirenom za pobjedu Lakersa u Bostonu, Westbrook za petama Chamberlainu

Branimir Korać • petak, 08.02.2019.
Rondo sa sirenom za pobjedu Lakersa u Bostonu, Westbrook za petama Chamberlainu
Foto: EPA

Uz nastupe Bogdanovića i Šarića, odigrana su još četiri NBA susreta u noćašnjem programu, a najdramatičnije bilo je u onom najzvučnijem u kojem su Celticsi ugostili Lakerse...

Russell Westbrook stigao je do osmog uzastopnog triple-doublea i na samo jedan do izjednačavanja niza Wilta Chamberlaina koji je rekorder lige s njih devet u nizu 1968. godine. Thunder je nastavio u istom ritmu, slavio je protiv Memphisa 117:95, Westbrook je i dalje zadužen za triple-doubleove, a Paul George za poene.

George je susret završio s 27 poena (6/13 trica) i pet skokova, a Westbrook s 15 poena, 13 skokova i 15 asistencija. Uz njih Jerami Grant dodao je 20 poena. Kod Memphisa Jaren Jackson ubilježio je 27 poena i sedam skokova, a Bruno Caboclo 16 poena i pet skokova.

Raptorsi iščekuju priključivanje Marca Gasola, a bez njega su pregazili u gostima Atlantu sa 119:101. Bio je to susret u kojem su briljirali Pascal Siakam i Fred VanVleet koji su ubilježili rekorde karijere po broju poena. Nije bilo Gasola, nije bilo niti Kawhija Leonarda, ali nije bilo niti problema protiv ipak slabijeg protivnika.

Siakam je briljirao s 33 poena i 14 skokova, VanVleet je dodao 30 poena i šest asistencija, a Kyle Lowry 13 poena, 13 asistencija i osam skokova. Kod Hawksa po 19 poena ostvarili su Taurean Prince (5/8 trica) i Trae Young (pet skokova i asistencija) dok je John Collins dodao 12 poena i 12 skokova.

Rodney Hood debitirao je u dresu Portland Trail Blazersa i odmah donio širinu. Ušavši s klupe pomogao je Portlandu u glatkoj pobjedi protiv San Antonio Spursa sa 127:118 čime su Blazersi nastavili ubacivati veliki broj poena ovom protivniku i u trećem ovosezonskom međusobnom dvoboju.

Hood je s klupe upisao 14 poena, a i dalje su najefikasniji oni isti - CJ McCollum s 30 poena (7/13 trica) i devet skokova, Jusuf Nurkić s 22 poena uz šest asistencija te Damian Lillard s 24 poena i devet asistencija. Kod Spursa DeMar DeRozan završio je s 35 poena i šest skokova, Rudy Gay dodao je 25 poena.

Kakva luda utakmica u klasiku između Boston Celticsa i Los Angeles Lakersa. Lakersi su odnijeli pobjedu 129:128 ubačajem Rajona Ronda sa zvukom sirene nakon što je Brandon Ingram izblokiran, a Al Horford nije uspio zadržati loptu u svom posjedu.

Lakersi su nakon burnog prijelaznog roka završili susret s čak 22 ubačene trice, a Celticsima je presudio čovjek koji je s njima osvojio titulu 2008. godine. Ne treba niti govoriti koliko je burno proslavljena ova pobjeda.

LeBron James susret je završio s triple-double učinkom od 28 poena, 12 skokova i 12 asistencija dok je Kyle Kuzma dodao 25 poena i pet skokova. Kod Bostona na 24 poena bo je Kyrie Irving.

NBA:
Oklahoma City Thunder - Memphis Grizzlies 117:95
Atlanta Hawks - Toronto Raptors 101:119
Portland Trail Blazers - San Antonio Spurs 127:118
Boston Celtics - LA Lakers 128:129

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!