Zimski sportovi

Ramona Siebenhofer u vodstvu nakon spusta, Holdener i Vlhova u dobroj poziciji

Mihaela Bradovski • petak, 08.02.2019.
Ramona Siebenhofer u vodstvu nakon spusta, Holdener i Vlhova u dobroj poziciji
Foto: EPA

Austrijanka Ramona Siebenhofer nalazi se u vodstvu kombinacije nakon održanog spusta, ali ima vrlo malu prednost i teško će je zadržati i nakon slaloma...

Danas je na Svjetskom prvenstvu u skijanju na rasporedu kombinacija za skijašice, a nakon odrađenog spusta polako su se isprofilirale glavne kandidatkinje za odličja.

Iako je na vrhu nakon odrađenog spusta Austrijanka Ramona Siebenhofer, s obzirom da joj slalom nije jača strana, bit će joj vrlo teško doći do zlata, a možda i medalje. Tu su u odličnoj poziciji Wendy Holdener iz Švicarske i Petra Vlhova iz Slovačke koje nemaju veliki zaostatak i u slalomu su u ovom društvu najbolje.

Siebenhofer ima samo stotinku prednosti nad još jednom skijašicom kojoj je ovo više trening za spust, Ilkom Štuhec, dok je trećeplasirana Norvežanka Ragnhild Mowinckel koja je bila četvrta u kombinaciji na Olimpijskim igrama prošle godine.

Embed from Getty Images

Braniteljica naslova svjetske prvakinje u ovoj disciplini Holdener drži petu poziciju s 42 stotinke zaostatka za Siebenhofer dok je Vlhova na diobi osmog mjesta s Lindsey Vonn i zaostaju 72 stotinke.

Vonn je ovu vožnju iskoristila samo kao trening za svoju posljednju utrku u karijeri i neće nastupiti u slalomskoj vožnji.

Kombinacija, nakon spusta:
1. Ramona Siebenhofer (Austrija) 1:22.71
2. Ilka Štuhec (Slovenija) +0.01
3. Ragnhild Mowinckel (Norveška) +0.06
4. Corinne Suter (Švicarska) +0.34
5. Wendy Holdener (Švicarska) +0.42
6. Federica Brignone (Italija) +0.60
7. Ricarda Haaser (Austrija) +0.61
8. Petra Vlhova (Slovačka) +0.72
8. Lindsey Vonn (SAD) +0.72
10. Alice Merryweather (SAD) +0.82
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!