Tenis

Mektić i Melzer nakon tri seta borbe do finala Sofije

Jan Šneler • petak, 08.02.2019.
Mektić i Melzer nakon tri seta borbe do finala Sofije
Foto: FaH

Hrvatski tenisač Nikola Mektić uspješno je odradio polufinalni meč sa svojim partnerom Jürgenom Melzerom te je nakon sat i pol igre ušao u finale ATP turnira u Sofiji...

Sjajne vijest s europskih teniskih terena se nastavljaju. Nakon što je Ivan Dodig ušao u finale ATP turnira u Montpellieru, isto je ponovio Nikola Mektić. Hrvatski tenisač s austrijskim partnerom Jürgenom Melzerom uspješno je svladao indijski par Jeevana Neunchezhiyana i Purava Raja te se plasirao u finale ATP turnira u Sofiji.

Početak nije bio obećavajuć jer su Mektić i Melzer izgubili servis već u trećem gemu. Dobro se držao indijski par, no u ključnom trenutku, Mektić i Melzer dolaze od breaka i izjednačuju na 5:5. Iako su bili u sjajnoj prilici da preokrenu set, austrijsko-hrvatski par nije najbolje reagirao, izgubio je ponovno servis i Nedunchezhiyan i Raja su slavili sa 7:5.

U drugom setu Mektić i Melzer su bili puno kvalitetniji. Čak četiri puta su dolazili do break lopti, no Indijci su se jako dobro držali. Činilo se kao da će ponovno set ući u neizvjesnost, ali onda pri vodstvu 5:4 Mektić i Melzer koriste priliku i dolaze do breaka koji im je automatski donio i set.

Posljednji set, tzv. produženi tie-break Mektić i Melzer su sjajno odradili. Vrlo brzo su došli do dva mini breaka i potpuno zasluženo slavili s 10:6 te izborili nastup u finalu. U posljednjem meču očekuju bolji par iz dvoboja Cheng-peng Hsieha i Christophera Rungkata te trećih nositelja Rohana Bopanne i Divija Sharana.

ATP Sofija, parovi, polufinale:
Jeevan Nedunchezhiyan/Purav Raja - Nikola Mektić/Jürgen Melzer 7:5 4:6 6:10

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!